Kort förflyttning

Lovsjön en vacker morgon i juni. På andra sidan så syns stranden som finns vid Hyltena.

2020-06-04

Fortfarande soligt, lite svalare och rätt så blåsigt och 15 -18 plusgrader. Zacko och jag tog vår vanliga morgonrunda. En viss del under protest ifrån Zacko och en annan del när han var jättenöjd.

Under förmiddagen så var det många som körde iväg, nästan alla faktiskt, och det blev väldigt tomt.

Vi tog det som vanligt lugn och lämnade Seglora strax efter ett. Skulle inte köra så långt i dag. Blev först ett stopp i Rydal för att tömma postfacket. Fanns lite som i stort sett var helt ointressant. Fortsatte sedan till Kinna Resecenter där vi parkerade på en av husbilsplatserna. Lite senare så kom det en verkligen stor Concord (ett långt höghus) och parkerade framför oss. En plats räckte inte till den utan även en bit av platsen framför behövde dom. Men det fick plats en husbil typ mindre framför och en sådan parkerade där. Bakom oss kom det också en husbil som ställde sig väldigt nära oss. Står väldigt inträngda faktiskt.

Dom ringde från Borås Bilhall och talade om att det vi väntade på hade kommit. Fick en tid till imorgon 9.30 för att sätta nya strålkastaren på plats. Ska bli skönt att få ordning på detta nu.

På eftermiddagen blev lite lite molnigare och vinden ökade något. Men det var fortfarande varmt.

Fick glädjande nyheter i dag. Från den 13 juni får vi resa fritt inom landet om vi är symtomfria och ser till att följa alla rekommendationer. Vad jag har sett så är det många som har rest fritt ett bra tag nu. Till och med folk ifrån EU kör runt i Sverige lite hur som helst. Ser en hel del husbilar med skyltar från olika länder.

I kväll så åt vi sådan mat som jag liksom bara fixade till. Blev tärnad potatis i botten på ett dubbeljärn. Ovanpå det då en välkryddad köttfärs och sedan potatis igen. Vände på järnet efter ca 10 minuter och sedan var det klart efter ytterligare 10 minuter. Smakade bra.

I morgon så blir det alltså en tidigt tur till Borås. Sedan så kör vi nog och handlar lite och återvänder till Kinna. Eller fortsätter till någon annan plats.

2 reaktioner till “Kort förflyttning”

  1. Jag tycker att det är rätt konstigt att folk från EU får resa fritt i Sverige men inte svenskarna över 70 år. Sedan är svenskarna portade i vissa länder också. Kunde inte EU ha en gemensam regel för alla medlemsländer. Till exempel som utgick från antal sjuka och revideras när antalet sjunker?
    Jag säger kör för tusan vart ni vill. Det är väl för att jag lärt känna hur ni tänker och är man bara lite förståndig så….

    Ha det bäst!!!!

    1. Jag tycker också att EU skulle ha en mer gemensam regel för alla medlemsländer. Men det verkar inte att det fungerar så.

Kommentarer inaktiverade.