Vanlig dag

Huset närmast innehåller samlingslokal, kök, tvättstuga och familjedusch/toa samt ett torkrum för tvätt. På baksidan finns det fler toaletter och duschar. I huset framför så finns incheckningen. Där kan man även köpa glass och lite annat. Sätta sig ner en stund och prata, finns nästan alltid någon som sitter där. Lite längre bort så finns ett servicehus till med kök, toaletter och duschar. Och allt städas väldigt noga flera gånger om dagen.

2020-06-01

Juni började med samma härliga väder som maj slutade med. 17 – 28 plus i skuggan och i solen var det alldeles för varmt. Det var inga moln i dag men som tur var en lätt svalkande vind.

Hasse tog en cykeltur till Rydal. Hans körkort hade kommit med rek. Då bestämde han sig för att cykla till Kinna och Frendo för att hämta det. Det blev en lång cykeltur på ca 2 mil t o r. Han var rejält trött resten av dagen efter denna prestation.

På eftermiddagen så värmde Hasse två majskolvar till oss. Smakade gott med en klick smör på. Lite lagom när man är sugen på något men inte direkt hungrig.

Det var väldigt lugnt här i dag. Är ju inte så många här och dessutom så var det så varmt så ingen orkade göra något. När solen stod som högst så var det nästan ingen skugga att hitta.

Men på eftermiddagen så kom det en husbil som parkerade mittemot oss. Alltså på andra sidan gräsmatten vid staketet där. Ut ur husbilen (en normalstor) kom tre små barn (tripp, trapp, trull), en stor lurvig hund (en Leonberger) och två föräldrar. Och vad grejor dom hade med sig. Cyklar till alla barnen, stolar, bord, grill och en del annat.

Nu blev det livligt här för barnen for iväg alla på en gång. Området skulle utforskas och först så sprang dom iväg till den lilla lekplatsen vid bygdegården. Sedan så lekte dom omkring husbilen. Värmen verkade inte störa dom ett dugg. Måste ju bara säga att barnen var väldigt lydiga och det var hunden också.

Zacko var också ute ett tag i dag. Det första han gjorde var att gå mellan hjulen så hans snodd fastnade. Fick gå ut och ta loss honom och sedan så fick Hasse fixa till snodden.

Men på eftermiddagen så var han ute igen och efter en stund så ville han in igen. Och här står han utanför dörren. Tog in honom och nu så fick han bli kvar inne. Han lägger sig i en hörna under bordet dit solen inte når. Där är det svalt och skönt för honom.

Vi kollar noga så att han dricker tillräckligt med vatten. Han har en gång blivit drabbad av uttorkning och det var i samband med att han hade en inflammerad bukspottskörtel (pankreatit). Sedan dess äter han bara specialmat som är anpassad efter hans problem och mår hur bra som helst.

När det började bli lite skugga utanför husbilen så satt jag ute en stund och läste. Det var så skönt.

Jag hårdkokte två ägg under eftermiddagen för jag hade bestämt mig för att i kväll ville jag ha en äggmacka med ansjovis. Hasse ville det också. Så blev det och det smakade jättegott, bra med lite salt mat i värmen.

Vid tiotiden gick jag en sväng med Zacko och då var det så skönt ute. Sitter nu och njuter med öppna fönster och takluckor i denna underbara sommarkväll och lyssnar på Karlavagnen. Handlar om bröllop och det är så romantiskt.

4 reaktioner till “Vanlig dag”

  1. Skuggan är min vän sedan många år efter soleksem. Nu dras jag inte med det längre men föredrar skuggan ändå.
    Läste att det ska bli ruskväder hos er och det är ju inte så trevligt.

    Ha det så gott!!!

    1. När det är så varmt så är det bäst att vara i skuggan. Ruskväder, men nej det vill vi inte ha. Det blir vad det blir.

  2. Nu e vi oxå här 🙂 Ett par dygn innan vi ska vidare igen. Hade nog varit smartare att stå vid havet i denna värmen men men ibland blir det som det blir 🙂

Kommentarer inaktiverade.