Getingar

En bit av en strand i Peniche. Hoppas att vi kan komma dit i vinter.

2020-05-30

Likadant väder i dag. När jag och Zacko gick vår morgonpromenad var det så gott som helt vindstilla och redan väldigt varmt i solen.

Var lite blåsigare på eftermiddagen men inte så mycket att det störde. Vinden var skönt svalkande. På campingen satt folk ute och njöt i det härlliga vädret. Gäller att passa på när tillfälles gives.

Här har vi fönster, tackluckor och dörr öppen så det är skönt även att sitta inne. Vi får många besökare under dagarna. Det är getingar som flyger in genom dörren. Dom surrar runt och tittar sig omkring för att sedan flyga ut genom en av takluckorna. Verkar som att dom kolla läget lite om det kanske kunde vara något ställe att börja ett bobygge på. Tydligen har vi inte blivit godkända vilket vi uppskattar.

För några år sedan fick vi faktiskt ett getingbo i husbilen. Precis innanför dörren uppe under en hylla satt det. Vi tog försiktigt bort det. Sedan kom det en massa förvirrade getingar in och letade efter sitt bo. När dom inte hittade det så flög dom ut och försvann.

Hasse höll sig borta då ett tag, han är nämligen fullständigt livrädd för dessa små flygare. Jag bryr mig inte ett dugg.

Det är inte så väldigt ofta som vi äter fisk men i dag så var det dags, tyckte jag. Blev panerad torskrygg med dillkryddad potatismos och remouladsås. Det smakade bra.

I morgon blir det en tur till Rydal för jag har bokat tvättid. Har så mycket smutsigt nu att jag behöver använda mer än en maskin och där finns det tre. Går ju fortare då.

4 reaktioner till “Getingar”

 1. Jag tycker inte heller om getingar. Vi hade en hund Ronja som var fenomenal på att fånga getingar och så bet hon av dem mitt itu. Hon fick aldrig ett enda stick.
  Om bara testningarna kommer igång i Sverige så tror jag er önskan om att komma till Peniche blir uppfylld.

  Vi kör röd dag i morgon då det är Annandag Pingst här.

  1. Oj vilken hund. Helt fantastiskt. Precisionsarbete måste jag säga.
   Ja vi hoppas på detta. Lång väg kvar.
   Vanlig måndag här.

 2. Hej!
  Har läst din intressanta blogg länge men inte
  kommit till skott att kommentera.
  Tycker det är roligt att läsa dina inlägg
  dom är så vardagliga och mysiga.

  Lars

  1. Hej Lars
   Så roligt att du följer min blogg, det gläder mig.
   Alltid roligt att få kommentarer.

Kommentarer inaktiverade.