Köttfärslimpa

2020-04-21

Hasse tog en mycket tidig cykeltur i morse. Var ju faktiskt inte alls planerat. Det var så att kaffeburken hade blivit glömd i Rydal. Så klart fanns det flera kaffepaket i husbilen. Men nu var det så att även kaffemåttet låg i kaffeburken. Det måttet är ett måste enligt Hasse för att kaffet ska bli precis som han vill ha det. Och han brygger verkligen ett gott kaffe.

Så redan vid halvåtta gav han sig iväg på sin cykel. Det är 5 km till Rydal och så klart lika långt tillbaka. Nu var det endast 3 plus och skugga hela vägen. Trots varm tröja under jackan, mössa och handskar så frös han jättemycket när han kom hem igen. Men det var varmt och skönt i husbilen. Efter första koppen kaffe så började han bli varm igen.

För övrigt så har vi för närvarande ett underbart högtryck här. Solen lyste från en klarblå himmel hela dagen. Möjligen kom det några små vita moln ibland. Temperaturen på dagen var mellan 15 – 21 plus. Som vanligt satt många ute i solen och njöt. Det gjorde Hasse också men jag föredrog att vara inne i husbilen. Av någon anledningen så gillar jag inte att sitta ute i solen längre. Därför gör jag det inte.

Här på campingen så håller dom på med lite av varje. Bland annat så sätter dom upp nya stolpar med belysning. Det ska även bli ett torkrum här i ena delen av samlingslokalen. Den används inte så mycket. Ska bli intressant att se hur det blir.

Zacko var ute en del idag. Han stod och tittade in på mig en stund.

Då slängde jag ut lite hundgodis till honom som han letade upp. Han hittade det efter lite nosande. Men det tog en stund!

Var det slut nu undrar han.

På vägen till ugnen så ställde jag ner formen med köttfärslimpa på soffan.

Zacko undrar om allt detta verkligen var till honom. Han blev rätt så besviken när Hasse tog den och gick iväg till köket för att ställa i den i ugnen.

Jag gick och hämtade den efter ca 40 minuter och då var den färdig. Hade kokt potatis och gjort en härlig gräddsås under tiden. Det smakade verkligen jättegott och vi hade så klart rårörda lingon till.

Finns över till i morgon att ha till en god macka med ättiksgurka till exempel.

2 reaktioner till “Köttfärslimpa”

 1. Gott med köttfärslimpa. Men rårörda lingon har jag aldrig tyckt om, däremot lingonsylt eller svartvinbärssylt till är gott. De har inlagd gurka här men jag har inte smakat på den ännu. Vi försöker hitta nya saker att äta varje vecka.
  Här blev det äntligen variation i vädret. 🙂

  Ha det så gott!!

  1. Lingonsylt är också gott men svartvinbärssylt har jag faktiskt aldrig provat.
   Nya saker varje vecka då tror jag att ni har att göra en hel del tid framöver. Egentligen väldigt spännande.
   Så skönt att vädret blev soligt i dag.
   Njut nu i solen.

Kommentarer inaktiverade.