Punktering igen!!

2020-03-30

Sol och bara så kallt, 4 plus och en iskall snålblåst.

Här gillar Zacko att nosa runt. Många hundar som rastas här.

Lite vårtecken hittade jag vilket alltid är glädjande i denna hemska och otrevliga vinterkyla.

När vi kom hem igen och jag tog av Zacko hans halsband så upptäckte jag detta. Vi har ett däck utan luft! Inte alls bra! Vi hade punktering, inget att ta fel på.

Jag blev lite chockad och fick gå in hämta mig en stund. Sedan så ringde jag till Folksams skadeavdelning. Kö som vanligt men det tog faktiskt bara 8 minuter innan jag kom fram till en handläggare. Lämnade alla uppgifter och så var skadan registrerad och jag skickades vidare till jouren. En stund i kö där också. Kom fram till en mycket kompetent handläggare och hon tog några uppgifter en gång till. Jag var tydlig med att vi ville inte bli bärgade utan få hjälp på plats. Hon föreslog att bärgaren skulle ringa upp mig så vi skulle göra upp om hur vi ville ha det. Efter en stund så ringde bärgaren upp mig och vi kom överens om hur vi skulle lösa det hela. Han skulle köra till Vianor och prata med dom.

Nu har bärgaren kommit
Här jobbar han

Det blev så att han kom till oss med ett ”lånedäck” som han satte på när han hade tagit bort vår luftlösa däck.

Detta satt i vårt däck.

Han tog med hjulet och körde in till Vianor med det. Jag ringde sedan dit och då fick jag reda på att däcket inte gick att laga. Han hade nu satt ett nytt däck på fälgen. Fick en tid till i morgon då vi får byta vårt ”lånehjul” till ett hjul med ett nytt däck. Är rätt så dyrt ibland med husbil.

Det var en något stressig förmiddag tyckte vi och vi blev så trötta. Vi tog det sedan väldigt lugnt på eftermiddagen. Vi satt en stund och slumrade alla tre. Det är faktiskt väldigt skönt.

Att gå ut med Zacko var inte alls så skönt in denna vinterkyla men han måste ju komma ut och får göra sina behov. Men även om jag inte gillar det kalla vädret så är det skönt att få röra på sig och promenera lite.

Men jag är ju 70+ och ska ju helst sitta helt isolerad ifrån omvärlden. Varför förstår jag inte. Jag går ju ut med Zacko och möter möjligen 4 personer och då på mycket stort avstånd. Inte fan kan detta vara farligt för mig? Och inte för någon annan heller!

Men nu är det så att min sambo är ju bara 64 år och alltså inte i någon riskzon. Han går och handlar.

Då kan han bli smittad eller hur? Och då kommer han att smitta mig! Ska vi då för säkerhetsskull ha två boende? Han handlar och ställer matkassen utan för min dörr?

Och här i Sverige är det ju inga restriktioner. Ingen torkar av handtagen på kundvagnarna, ingen vakt kollar att händer spritas och plasthandskar tas på. Ingen kollar att avstånd hålls i affären. I Spanien så släpptes det bara in det antal personer som har gått ut. Finns bara ett visst antal personer inner i affären samtidigt. Det fanns markeringar vid kassorna om hur långt avstånd det ska vara till nästa person.

Inget sådant finns i Sverige och så anser dom att vi som kommer från Spanien är livsfarliga. Vi har suttit i karantän sedan den 14 mars och inte träffat någon alls på vår resa hem genom Europa. Och vi har absolut inga symptom, ingen huvudvärk, snuva eller hosta.

I morgon så ska vi då köra in till Borås för att få vårt nya däck. Dessutom så har jag tvättid i Rydal. Hasse kommer att släppa av mig i Rydal med alla smutstvätt väldigt nära tvättstugan innan han fortsätter i till Borås till Vianor.

Sedan så kommer han tillbaka till Rydal och så stannar vi kvar där tills tvätten är klar. Sedan kör vi troligen tillbaka till Kinna.

I morgon är en ny dag!

2 reaktioner till “Punktering igen!!”

  1. Fin gångväg men den hade varit ännu finare med massor av löv på träden. Men som vanligt blir det ett bakslag innan våren får komma till tals på riktigt.
    Fasen spänn på dig ett melittafilter och gå och handla för tusan 🙂 JR såg en på Super-U som hade gjort det. Fast då kanske folk tror att du har corona.
    Ha det nu så bra.

    1. Fler bakslag med våren lär komma i april. Men det är bara att stå ut och vänta.
      Ha, ha med melittafilter skulle ju vara rätt så roligt att testa!!

Kommentarer inaktiverade.