Tillbaka i Marks kommun

Här var vi för fem år sedan och skulle gärna varit där nu också. Det är en del av stranden i Calpe.

2020-03-29

Några minusgrader i natt och på morgonen snö på marken. Två plus och så blåste det iskalla vindar. Bara så kallt och obehagligt och jag mår inte bra när det är kallt.

Vi tog det lugnt på förmiddagen och det var lite rörigt med tiden. När klockan var elva så kändes det som tio. Blir nog bra om ett par dagar.

BiÖ öppnade klockan 12 och då gick Hasse dit och köpte ett par nya nivåklossar till oss. Dom gamla har så många sprickor så vi behövde verkligen nya.

När vi sitter där i husbilen och tittar ut så kommer det en personbil och parkerar framför oss. Ut kommer en tjej som går och öppnar bagageluckan och lyfter ut en liten väska ur vilken det glatt skuttar ut en liten svart pudelvalp. Oj så gullig. Sen kommer en bil till och den bilen innehåller ett yngre par. Dom hälsar på varande och håller avstånd. Men det gör inte valpen utan den far fram för att hälsa på dom nyanlända som blev väldigt förtjusta och lyfter upp den lilla godingen. Vi kom fram till att det var en överlämning av valp till nya ägare. Det tog en bra stund och vad vi kunde se så gick dom igenom en del papper också. Sedan så blev paret fotograferat med pudeln i famnen av den förre ägaren. Kommer så väl ihåg när vi var och hämtade Zacko i början på april för 13 år sedan. Det var helt underbart. Han är fortfarande helt underbar och vi älskar honom så mycket.

Sedan så blev det dags för oss att köra vidare. Blev först väg 24 i några mil tills vi kom fram till motorvägen mot Göteborg. När vi närmade oss Heberg så frågade jag Hasse om vi skulle svänga av till Laxrestaurangen. Eftersom han hade tänkt samma sak så gjorde vi det. Jag gick till restaurangen och köpte två stora laxtallrikar till oss som vi skulle ha till middag på kvällen.

Fortsatte sedan och tog av mot Borås. Svängde sedan av mot Skene och körde till Lidl. Jag gick och handlade lite som behövdes. Fortsatte till Rydal där Hasse gick till lägenheten och tömde postfacket. Sedan gick jag och bokade tvättstugan. Fortsatte till Kinna och parkerade vid resecentret där vi brukar stå.

Hasse ringde till killen som har tagit hand om vår post i vinter och han kom en stund senare och lämnade den. Som tack så fick han lite gott i flytande form.

Fattar inte hur det kan bli så mycket. Eftersom Hasse absolut vill sopsortera så fick vi sprätta alla kuvert. Det var i stort sett inget viktigt utan mest direktadresserad reklam. Så tjatigt. Kan man inte blev av den på något sätt?

Plockade sedan fram laxtallrikarna och satte oss för att äta. Det smakade verkligen jättegott. Och nu var det tredje kvällen på rad som jag inte har lagat mat. Känns bara så lyxigt.

I morgon så blir det då en promenad i Kinna. Undrar om det har hänt något här under vintern?

6 reaktioner till “Tillbaka i Marks kommun”

 1. Så ni har kommit upp till kylan nu. Vad jag kan läsa så verkar hemvändande husbilsresenärer inte bli så trevligt bemötta.
  Igår dog en ung flicka i skåne av coronaviruset. En vän till H som inte hade någon sjukdom tidigare. Hon fick svårt att andas och kördes till sjukhuset där hon efter bara några timmar dog. Vi är verkligen oroliga för H och spridningen i Sverige.
  Var rädda om er.

  1. Ja nu har vi det kallt och var jag avskyr det.
   Har läst att vi som har varit i Spanien har blivit bemötta som pestsmittade. Men Europa har mycket strängare restriktioner om vad slappa Sverige har.
   Så tråkigt att en vän till H har avlidit. För övrigt är spridningen i Sverige inte något att oroa sig över. Den är värst i storstadsområdena och nästan inget i småstäder eller på landsbygden.

   1. Önsketänkande? I Torsås kommun är många smittade och en död i covid-19. Torsås en liten kommun i Småland ca 7000 inv.

    1. Jag beklagar verkligen att ni har många smittade och en död i covid-19. Hoppas det blir bättre snart.

Kommentarer inaktiverade.