Kusligt tomt

2020-03-21

Här promenerade jag för tre år sedan i underbara Calpe. Men vi kommer säkert hit här igen.

I morse var det hög luftfuktighet, nästan duggregn ibland. Det var 15 plus och i stort sett ingen vind. Och bara så ödsligt när Zacko och jag gick på vår morgonpromenad. Inte bara då utan på varje rastning. Men det är bra med hund så man kommer ut på några promenader under dagen.

Polisbilar syns ofta när dom kör runt och kollar laglydigheten här. Några poliser har på munskydd i bilen. Tror dom att kollegan smittar eller tror dom att dom själv smittar. I så fall så skulle dom vara hemma från jobbet!

För övrigt så känns det som ett spöksamhälle här. Kusligt tomt.

Men havet låter som precis vanligt när vågorna slår in över stranden, underbart ljud. Även naturen här bryr sig inte ett dugg om Coronaviruset. Det växer så det knakar.

Några husbilar körde iväg på förmiddagen och ungefär lika många kom hit. Men det är nog ca 20 långliggare som är kvar sedan vi kom hit. Var man tömmer latrin vet vi men vi undrar hur dom klarar vattenförsörjningen. Men några av dom har personbil här så dom kanske kör till någon mack eller något och fyller dunkar med vatten och hjälps åt med detta. Bara lite funderingar.

På kvällen fick vi ett telefonsamtal från ett par vänner som hade råkat lite illa ut. Dom hade får motorhaveri i Granada i Spanien. Husbilen på verkstad och dom hade fått flyga hem. Bagaget hann inte med så dom hade bara med sig kläderna på kroppen. Hjälp när dom kom till Sverige med att bli hämtade på Landvetter. Detta par gör som vi och bor i sin husbil på heltid. Nu fick dom hyra en liten stuga på Familjecampingen i Seglora. Tar tid med att få reparerat/bytt ut motorn. Sedan så vet ingen när dom kan flyga tillbaka till Spanien för att hämta den. Gränsen är ju stängd och hur länge är det ingen som vet. Tack för samtalet vi har undrat lite!

Hasse cyklade iväg och handlade och nu fyllde vi på våra förråd lite så nu ska vi klara oss rätt så många dagar.

I morgon är det söndag och då har även livsmedelsaffärerna stängt. Vi har bestämt oss för att köra vidare norrut i morgon en del mil. Får se hur långt vi kör. Eftersom ställplatserna har stängt så blir det till någon parkering där man får övernatta med husbil. Det har blivit lite mer komplicerat med en del på grund av Covid-19. Men det löser sig efter hand.

3 reaktioner till “Kusligt tomt”

 1. Ja, detta viruset försvårar en hel del för människorna. Hoppas era vänner kan hämta sin husbil när den är klar.
  Läste att Spanien förlängt utegångsförbudet till den 13:e april. I Sverige var det förre stadsepidomologen som sade att viruset kommer att härja minst till maj för att se dan tona ut.
  Om ni kan så se på svt2 kl.21.15 ikväll då Stefan Löfven ska hålla ett tal till nationen. Har inte skett på 30 år så man blir ju nyfiken.
  Vet inte om ni åkt vidare idag, men om så hoppas jag att ni hittat ett bra och säkert ställe att stå på.
  Ha det så gott 🙂

  1. Dom kan hämta den när inte Spanien är satt i karantän länge. Ingen vet hur lång tid det kan ta!
   Vi åkte vidare och det får du läsa om på dagens inlägg.

Kommentarer inaktiverade.