Lugnt och ödsligt

2020-03-20

Denna slottsliknande byggnad ligger högt uppe och jag undrar vad det är. På kvällen är vägen dit så fint upplyst.

Lite småblåsigt i dag, 15 – 17 plusgrader och växlande molnighet. Vädret kan vi inte göra något åt så vi tyckte väl att det var helt ok.

Här i Cullera råder det stort lugn och ödslighet. De enda folk som jag ser ifrån husbilen är dom så går ut med sina hundar och som är på väg till latrintömningen och sedan tillbaka till sin husbil. Blir faktiskt en del för det finns mer än 30 husbilar här.

Hasse cyklade till Mercadona på förmiddagen. Det var lite kö in och spritning av händer så klart innan han fick gå in. Noga med att hålla minst en meters avstånd. Rätt så tomt på en del hyllor men det fanns det som vi behövde.

På eftermiddagen så blev det en cykeltur till. Det är tillåtet att använda sin cykel här om man ska till affär, apotek eller sådant som är öppet. Nu hittade Hasse en Consum som ligger närmre än Mercadona. Dit in var det också kö. En meters avstånd minst i kön. Två ut och två in. Spritning av händer och på med plasthandskar. En meters avstånd inne i affären och kontroller finns.

Jag tycket det är jättebra att dom är så supernoga här.

Nu har jag inte pratat med någon alls på flera dagar och det är inget som jag har ont av. Sist var i Murcia och då höll vi avstånd på några meter. Ska man hålla sig inne så ska man och det räcker ju med att Hasse cyklar och handlar. Vi är ju i karantän här och håller oss på avstånd ifrån andra och det göra andra ifrån oss. Det enda jag går ut är ju med Zacko och skulle vi då möta någon så ser vi till att ha stort avstånd mellan oss. Inga hundhälsningar heller till Zackos stora förtret. Men så är det nu.

Men ärligt talat så är det inget problem för oss för vi har inte så där mycket umgänge och aktiviteter med andra när det är ”som vanligt” så att säga.

Stannar här någon dag till som det verkar nu.

2 reaktioner till “Lugnt och ödsligt”

 1. Vilket fint slott eller vad det kan vara.
  Tror att de som är översociala och alltid måste träffa andra människor, som lider av denna karantänen.
  I Beziers har utegångsförbud införts från och med ikväll 22.00 till i morgon 08.00. Folk är ute och ränner på kvällarna i städerna, så det är fler städer som infört detta.
  Vi är nog väldigt lika där att det inte är så olika vanligt då vi inte har något stort umgänge.
  Vi kämpar på med viruset 🙂
  Ha en fin lördagkväll!

  1. Det var ju ett lindrigt utegångsförbud som inte kan vara så svårt att efterleva.
   Hoppas att ni snart är friska igen.
   Önskar er också en trevlig kväll.

Kommentarer inaktiverade.