Inte många mil

2020-03-06

Bra väder med sol och 15 plus och bara en svag vind ännu. Promenadvägen var rätt så hyfsad en bit men blev sedan hur trist som helst. Både Zacko och jag ville vända efter en kvart så det gjorde vi. Gick sedan genom ställplatsen till utgången på andra sidan. Därifrån så var det inte så långt ner till den lilla by.

Hit men inte längre gick vi och vände om.

På förmiddagen så återkom blåsten med starka vindbyar och det gillade vi inte. Kan ju inte göra något åt det men ibland är det väldigt svårt att gilla läget och det var det nu.

Vi tänkte inte köra så långt i dag så vi tog det lugnt. När gör vi inte det!! Kom ihåg att lämna tillbaka nyckeln och fick tillbaka vår deposition.

Så ut på vägarna igen och blåsten ryckte och slet i husbilen. Nu hade vi bara drygt två mil att köra och det tog ju inte så lång stund.

När vi kom fram till Huércal-Overa körde vi först till Lidl för att bunkra lite av sånt där som är tungt och/eller skrymmande. Skönt att passa på när husbilen är parkerad utanför affären.

Vi fortsatte sedan till ställplatsen och parkerade.

Utsikt från dörren.

Har parkerat lite avsides som vi brukar göra. Här är det livlig trafik och mycket ljud och en del att titta på.

Det är dessutom en bouleträff här i helgen som medlemmar i www.husbilsklubben.se anordnar. Det är sjätte året i rad nu. Här är omkring 50 husbilar som är med på träffen samt en del andra husbilar också från olika länder i Europa.

Detta är en populär ställplats som är gratis och här finns latrin och gråvattentömning. Vatten får man däremot betala för. Kommer inte ihåg hur mycket.

Platsen ligger nära centrum och det tar inte lång tid att komma dit. Finns många olika affärer och mycket annat att titta på.

Gick en sväng bort till ”svensklägret” och kollade lite. Inte så mycket folk ute just då men träffade några ”kändisar” som jag pratade lite med.

En del höll på att träna boule inför morgondagens tävling.

Några vänner kom hit för att prata lite och det var så roligt att träffa er alla.

Mot kvällen så blev det mindre blåst och det var så skönt.

Trodde inte man behövda lägga klossar under däcken när man har hydrauliska stödben. Men det finns väl en anledning till det!!

I morgon får vi se hur vi gör. Kanske stannar vi eller så gör vi det inte. Men det är faktiskt rätt så roligt att träffa husbilsvänner här. Och det finns många till som jag skulle vilja träffa. Ja, ja det blir som det blir.

2 reaktioner till “Inte många mil”

 1. Haha klossar och stödben är väl som att ha både livrem och byxhängslen.
  Den bouleträffen har jag läst att många som är i Spanien deltar i. Men man behöver väl inte spela utan träffa likasinnade och utbyta erfarenheter.
  Jobbigt med blåsten tycker både vi och hundarna.
  Ha det så gott 🙂

  1. Visst är det så. Varför betala dyra pengar för dessa stödben när man ändå ska lägga klossar. Kanske är det enklare att klossa när husbilen är upphöjd.
   Detta är en mycket trevlig träff som uppskattas av många som tillbringar vintern i Spanien. Och så klart behöver man inte spela boule det räcker så bra med att bara vara här och trivas.
   Vi är så glada för att blåsten nu är nästan obefintlig.

Kommentarer inaktiverade.