Äntligen!!

2020-02-24

Efter en sval natt grydde morgonen med klarblå himmel utan ett moln i sikte. Det var bara 11 plus, kändes lite kallt till att börja med. Höll mig på solsidan och temperaturen steg snabb.

Morgongympa i palmdungen.

Ser inbjudande ut.

När vi var klara körde vi den korta sträckan till det stora köpcentret Plaza Mayor där Mercadona finns. Lätt att parkera på deras stora parkering. Nu fick Zacko vara ensam en stund när vi gick för att handla. Vi rusade runt i affären och plockade ner vad som stod på listan i kundvagnen och även lite annat trillade ner dit.

Fortsatte sedan till Ikea och körde till deras lastbilsparkering där vi har parkerat många gånger tidigare. Nu blev vi förvånande för där stod bara en massa personbilar och ingen enda tradare. Men det fanns gott om plats till oss också.

Först gick Hasse till Ikea för att köpa korv med bröd. Det blev tre stycken i dag. Med sig hem igen hade han korvändarna som Zacko fick. Det gillade han så klart.

Jag hade fikat under tiden och sedan var det min tur att gå dit. Ingen korv för mig men lite mat att handla. Här hade dom den frysta kycklingpytten som jag har letat efter så den köpte jag. Även en påse räkor och lite annat fick följa med.

Det var väldigt mycket folk på Ikea och många barnfamiljer. Dom hade familjeaktiviteter här i dag kom jag senare fram till när jag kollade på Ikeas hemsida.

Tillbaka till stranden bestämde vi oss för. Körde till den andra parkeringen och ställde oss.

Utanför dörren så är det som det är på en parkering.

Bakom husbilen så är det en stor byggarbetsplats.

Men framför husbilen har vi denna härliga utsikt över strand och hav. Kommer en del trafik förbi här eftersom gatan kommer först.

Nu var jag rätt så trött så efter en promenad med Zacko så satte jag mig i min soffhörna och vilade. Rogivande att titta ut över strand och hav, folk och trafik. Slumrade nog till lite.

På eftermiddagen så blev det rätt så blåsigt och några vindsurfare dök upp.

Ser fartfyllt och häftigt ut. Inget som jag någonsin har haft lust att prova på, jag är inte så äventyrlig.

I kväll så blev det äntligen kycklingpytt till middag och det smakade lika gott som jag mindes det. Stekt ägg och rödbetor blev det som tillbehör samt lite sallad.

Sedan blev det mörkt och vi drog för gardinerna och är nöjda med denna dag.

2 reaktioner till “Äntligen!!”

 1. Pytt i panna är supergott. Längtar efter att komma till IKEA och handla lite småttan och gottan, men i Montpellier går det inte att parkera med husbil. Vi tänker prova Toulouse istället.
  Fin utsikt ni har från husbilen.
  Blåsigt här idag med.
  Ha det så gott 🙂

  1. Visst är det roligt att kunna handla lite svensk mat i bland. Efter vad jag har hört så är Ikea Sveriges största exportör av svensk mat till utlandet.
   Vi gillar verkligen utsikten här.

Kommentarer inaktiverade.