Promenader och vila i värmen

2020-02-25

Natten var ljummen och på morgonen var det 17 plusgrader i skuggan och bara en svag vind. Havet glittrade i solen och himlen var i stort sett molnfri. Härlig morgonpromenad.

Här i denna rondell och finns det en skylt om att det kostar 500 € att inte plocka upp bajset efter sin hund. Men så finns det ingen skit på strandpromenaden nu mera. Men om det fanns någon hur skulle dom då veta vems ägare som hade slarvat?

Så här kan det också se ut.

Under dagen så blev det verkligen varmt, 20-23 plus i skuggan. Det var riktigt skönt att det börja blåsa en del. Vindarna var ljumma men dom svalkade i alla fall. Men i dag så var det absolut skuggan som gällde.

Tog det lugnt i dag. För varmt för att göra något vilket vi i och för sig inte hade tänkt att göra i alla fall.

Det blev en cykeltur för Hasse på förmiddagen för att köpa apelsiner och färskt bröd. Lite senare så gick han till kiosken här bredvid och köpte sig en glass. På eftermiddagen så gick han en mycket lång promenad och han var jättetrött när han kom hem igen. Så bra träning för honom. Sedan så blev det vila en stund.

Zacko och jag promenerade som vanligt en del under dagen och vi tyckte också det var skönt och vila en stund på eftermiddagen. Alla fönster var öppna så vinden svepte svalkande genom husbilen.

Mycket trafik hela dagen med folk och bilar men på kvällen så tunnades den ut.

Har nu läst ”Papa” av Jesper Stein som är en rå kriminalroman om att fly från sig själv och bli någon annan, om omöjlig kärlek och om fäder och svek som får fatala konsekvenser. Det är mycket våldsamheter och det mördas och skjuts mycket. Handlingen är bra och spännande tyckte jag. Det händer något hela tiden på olika fronter som sedan i slutet har vävts ihop till ett dramatiskt och oväntat slut.

Dagen har varit trivsam här och vi stannar nog kvar i morgon också.

2 reaktioner till “Promenader och vila i värmen”

 1. Avundas er att ni haft det så fint. Inte lika fint här idag. Tänkte att skylten om böter för hundbajs kanske mer är i avskräckande syfte. Ingen vet ju om någon bajsspion finns bakom en buske 🙂
  Min bordercollie Berrie hade för vana att backa till över buskar och sedan var det lögn i he-vete att hitta bajjarna. Han klev över x antal buskar och där kunde inte jag gå utan att ha sönder flera av dem.
  Trevlig ändå att slippa hundbajs överallt.
  Ha det så gott.

  1. Ni får troligen snart finväder också.
   Ha, ha bajsspion ja det kanske det finns!!!
   Vilket lustigt beteende din hund hade.
   Det är väldigt skönt när det är fritt ifrån skit på den fina strandpromenaden.

Kommentarer inaktiverade.