Vantar och långkallingar i morse.

20200121

Natten var verkligen kall och jag hade en extra filt ovanpå mitt täcke så jag höll mig varm. Jag lade lite filt över Zacko också så han inte skulle frysa. Men den sparkade han av sig efter en stund. Han vill inte ha något över sig. Inte ensingång över rumpan som är så korthårig. Han bestämmer själv som vanligt.

På morgonen så var det bara 8 plus så det blev långkallingar under dom vanliga promenadbrallorna samt vantar. Även en tjock kofta under jackan. Men jag frös ändå. Försökte gå mig varm men det fungerade inte dag. Blev inte så lång promenad.

Vid halvtio så lämnade vi Lagos för denna gången och började med att köra västerut. Nu blev det väg 125 och fasiken vad där är många rondeller men vägen var rätt så bra. Körde genom en del små byar som har någon form av fartkontroll. Kör man för fort så blir det ett rött stoppljus innan man får fortsätta. Fick rött ljus bara en gång.

Vi kom fram till Figueria där det är en ställplats som vi tänkte besöka. Där skulle vi ner på en väldigt smal gata där det var parkerade personbilar på varje sida. Vi bestämde oss för att inte köra dit. Valde att köra tillbaka till väg 125 igen. Kunde kolla ner på ställplatsen och det verkade var rätt så full och det såg trångt ut där. Inget för oss, bestämde oss för.

Nu var det inte så långt ut till Sagres så vi fortsatte dit. Vi kom fram till den stora parkeringsplatsen och där var det mycket gott om husbilar.

Jag tog ut Zacko på en runda och tog några bilder.

Här verkar det vara många som trivs trots att det inte finns mer service än soptunnor. Men kanske har dom hittat någon brunn att tömma skiten i och någon kran att fylla vatten ifrån. Vissa husbilsfolk är mycket bra på detta och det viktigaste är att det inte kostar något. Det är som regel folk ifrån Mellaneuropa vad det nu innebär.

Men här ville vi inte stanna så vi körde tillbaka på den småtrista vägen. Passerade Lagos och kom sedan fram till Alvor där det finns en stor ställplats. Det var många husbilar här men ändå gott om plats.

Vi parkerade på första bästa platsen. Och i stort sett rakt framför oss så såg vi att våra vänner från Söderhamn stod där. Så roligt att träffa er igen. Vi fick ingen el här men det hade ni och tack så mycket att Hasse fick ladda ett cykelbatteri hos er.

Nu så var det riktigt skönt att vara ute i solen så Zacko och jag tog en härlig promenad.

Vi tog faktiskt flera härliga promenader under eftermiddagen. Gäller ju att passa på.

Vet inte om vi blir kvar här i morgon eller fortsätter österut. Vädret blir lite avgörande och om vi får el.

Men vi har som vanligt ingen tid att passa så det blir som det blir!

4 reaktioner till “Vantar och långkallingar i morse.”

  1. Det där med ställplatser är ju sånt som man råkar utför med jämna mellanrum. Bara att ta det med jämnmod.
    Läste någonstans att stormen har valt att ta sig till Frankrike. Hoppas att ni inte blir drabbade av den.

  2. Känner igen det där att komma till en ställplats och den inte är så som man trodde att den skulle vara. Men där i Alvor ser det ju fint ut och kanske kör någon i morgon så att ni kan få el?
    Sol har ni men inte vi idag och det är nog en släng av Gloria som hittat hit.
    Roligt att träffa på vänner där man minst anar det.
    Ha det så gott 🙂

Kommentarer inaktiverade.