Nyklippt gräs

2020-01-08

Ingen sol idag och det saknade vi. Det var 13 plus på morgonen och det blev inte så mycket varmare under dagen, men det blåste inget. Fick ta på en lite varmare jacka i dag.

I dag så fick vi klippt gräsmattan på andra sidan gatan. Den växer så det knakar och den behövdes verkligen klippas nu. Gräsmattan blir ju otroligt välgödslad eftersom många hundar, både lösa och kopplade, kissar/bajsar här. När sedan gräsmattan klipps så sprids dyngan runt. Men det doftade trots det väldigt gott och luktade sommar ifrån nyklippt gräs. Härligt mitt i vintern.

När det var klart var det skönt att sätta sig och koppla av en stund.

I dag så hade julprydnaden utanför kyrkan tagits bort. Det enda som fanns kvar var stenarna som symboliserade gåvorna till Jesusbarnet och gula fläckar på gräset efter figurerna vilka snart är gröna igen.

Sedan så gick vi igenom ett av våra förråd i dag för att kolla vad som fanns kvar. Visste väl på ett ungefär vad som fanns där och det visade sig att stämma. Men en sak stämde inte, det var alldeles för få Gevalia kaffepaket kvar. Tyckte vi köpte väldigt många paket men dom kommer inte att räcka. Kan det vara så att paketen nu innehåller mindre kaffe än vad dom gjorde 2017? Finns så klart kaffe att köpa både här och i Spanien men det gäller att hitta ett kaffe som vi gillar. Vi dricker inte så mycket kaffe men det vi dricker ska vara gott. Alltså vad vi tycker är gott. Starkt och aromatiskt och ska passa med en liten skvätt mjölk i. Men det löser sig som det mesta brukar göra.

Eller om jag ska vara lite äcklig ikväll! Om man skiter på sig i Valhallabadet så löser det sig!! Men om man gör jag samma sak på cykelsadeln så jämnar det ut sig!! Tror det är Göteborgshumor! Den lär ju vara lite speciell.

När jag gick ut på sista kisseturen med Zacko vid tiotiden så var det mycket hög luftfuktighet och dimmigt. Var faktiskt lite varmare nu, 15 plus.

I morgon så ska det tydligen bli mest mulet samt lite regn på eftermiddagen. Det blir vad det blir och det är bara att gilla läget.

4 reaktioner till “Nyklippt gräs”

  1. Vi har ungefär samma väderförhållande här förutom dimman då. Vi har alltid druckit Zoegas skånerost som är supergott då vi gillar kaffe med mycket smak. Men har faktiskt hittat ett kaffe på Super-U som är deras egna och smakar bra. Jag har alltid i tre skopor extra och då blir det starkt och gott.
    Ja, nog är det göteborgshumor det där 🙂 Bodde där i nio år och det blev många skratt.
    Ha det så gott 🙂

    1. Känner några skåningar som bara dricker Zoégas skånerost. Men med inhemskt kaffe så får man nog göra som du gör, toppa det en del.

Kommentarer inaktiverade.