Nya grannar

Kan man sätta ut några bord och stolar utanför så gör man det även om det nästan är på gatan.

2019-12-29

Likadant väder i dag som i går. Inget att klaga på. Det var till och med lite varmare i dag.

Gick bort till havet på morgonens promenad. Stod där och njöt en stund. Lyssnade till vågornas ljud när dom rullade in över stranden och tittade på dom lätt skummande vågtopparna. Helt underbart.

Så fick vi nya grannar till vänster om oss på den lediga platsen. Finns många lediga platser och jag förstod inte varför dom valde just denna plats.

Dom började med att lägga ut en matta utanför dörren och sedan ta ut bord och stolar och en del annat. Tre par vinterskor ställde dom ut. Sedan så vevade dom ut markisen och varför förstod jag inte. Det var i alla fall inte för att få skugga för det fick dom inte. Dessutom så blev det så att vi inte kunde öppna dörren på förarsidan. Inte för att vi hade tänkt att göra det men tänk om vi skulle behöva det av någon anledning.

När dom hade installerat sig så tog dom ner sina cyklar och gav sig iväg. Om det hade kommit en vindpust så hade troligen deras markisben attackerat vår husbil för dom var inte förankrade på något sätt. Väldigt ansvarslöst tyckte vi.

Jag tycker att dom skulle ha valt en plats där det var fritt utanför deras bodelsdörr. Fanns gott om sådana platser. Eller kanske dom skulle valt en campingplats i stället.

Senare på eftermiddagen så kom personalen och sa till dom att dra in markisen. Det är ju en ställplats och ingen camping och här är det inte tillåtet med utdragen markis. Dom vevade då in markisen, var väl inte så mycket att välja på!

Sedan så gick jag en sväng med Zacko innan det blev mörkt.

I kväll åt vi fläsk som hade legat i en god marinad i tre dygn. Stekte det och la det sedan i en typ wokpanna med höga kanter. Fyllde på med vatten och en halv buljongtärning och 2 dl grädde. Där fick det puttra på i någon timme. Nu blev det så att eftersom fläsket var väldigt fett så delade sig såsen. Så där att fett var för sig och det andra, såsen, för sig. Såg väl inte så där aptitretande ut men så blir det ibland. Men det var det absolut godaste fläsk som jag har ätit på länge. Smaken var supergod och fläsket bara smälte i munnen. Blir till en middag till.

Antingen man vill det eller ej så är det så att detta är den sista söndagen för detta året och även 10-talet. Man kan ju bara undrar över vart tiden har tagit vägen. Ligger i alla fall bakom oss.

Men jag ser nu fram emot den tid som ligger framför oss. Är ju alltid nyfiken!

2 reaktioner till “Nya grannar”

  1. Kanske tur att man inte vet hur nästa år blir, för då hade nog många velat backa bakåt. Men det går ju inte så då är det bättre att vara lite nyfiken som du.
    Ha det så gott 🙂

Kommentarer inaktiverade.