Så mycket blåst

2019-12-18

Regnet som skulle komma i dag enligt prognosen uteblev. Inget som jag blev ledsen för. Men det var väldigt blåsigt i dag och 15 plus. Blåsten liksom for runtomkring och det verkade som om att den kom ifrån alla håll samtidigt. Jag tappar andan när jag kommer ut i denna hemska blåst. Tycker det blir svårt att andas och det känns verkligen jobbigt. Gillar inte alls att gå ut nu.

Men det blev ändå några promenader med Zacko under dagen. Har man hund så har man och då gör man vad man måste. Har inte lärt Zacko att pinka på toaletten eller gå på låda som en katt. Men jag undrar i kväll om inte det skulle var en bra idé. Vädret är nu bara så vidrigt. Det blåste 12 m/s och i byarna så var det 19 m/s.

Men så klart gick vi ut en sväng Zacko och jag. Sista kisseturen vid halvtio var inte ett dugg behaglig. Tvärtom vidrig. Men så är det ibland!

Men i morgon så ska det enligt väderprognosen bli väldigt mycket regn. Men det får vi väl se om det stämmer?

I dag så läste jag klart ”Snödrev” av Helene Tursten. Denna bok utspelar sig i Dalsland och i Göteborg och landskapet däremellan. Den handlar om gängkriminalitet i Göteborg med omnejd på hög nivå. Mycket våldsam ibland, rena blodbadet. Lite romantik har smugit sig in också. Jag gillade denna bok och ser fram emot nästa bok om Embla som huvudpersonen heter.

I kväll är jag rätt så trött och går och lägger mig rätt så tidigt. Det är så skönt.

4 reaktioner till “Så mycket blåst”

 1. Ojdå, julens färg har hittat in på din blogg. Vad fint 🙂
  Vi borde också komma i säng tidigare men blir sittande och kommer oss inte för med att lägga oss.
  Blåst här idag med och hundarna valde att stanna inomhus mest av dagen.
  Ha det så gott

  1. Ja nu är det rött som gäller ett tag.
   Det är inte ofta som jag kommer i säng tidigt men ibland så blir det så. Gillar att sitta uppe länge på kvällarna och bara kolla lite hit och dit på internet. Eller läsa lite. Så bra era hundar har det när dom kan gå ut och in som dom själv vill. Tror Zacko hade gillat det också.

Kommentarer inaktiverade.