Stopp i köksvasken

Så här fin är min orkidé i dag. Jag fick denna blomma för ett par år sedan av mina barn och barnbarn. Den blommar två gånger om året och det enda jag gör är att se till att den har vatten några centimeter upp.

Det här är min lilla julblomma. Den har faktiskt växt lite sedan Hasse kom hem med den.

2019-12-12

Mulet och grått, 15 plus och rätt så blåsigt. Innan jag gick ut så upptäckte jag att det fanns vatten i diskhon under diskbaljan. Vi brukar skölja av våra muggar och hälla ner det där. Men nu så hade det inte runnit ner i avloppet. Jaha, nu visste jag vad jag skulle göra när jag kom hem igen. Det är nämligen jag som rensar avloppet i köksvasken. Varför vet jag inte, det har bara blivit så!

Hemma igen så började jag med att få bort vattnet som låg i diskhon. När det var klart så hällde jag ner bikarbonat och ättika i avloppet. Det pyste och fräste. Fyllde sedan på med kokhett vatten och då bubblade det på ännu mer. Väntade sedan en stund. Hällde i lite vatten med det var fortfarande stopp.

Då tog jag fram vaskrensaren. En sådan där som man trycker ner över avloppet och då uppstår det vakum. När man drar upp den igen så kommer det upp en massa äcklig gegga som stinker. Och det gjorde det nu. Det gick åt en del hushållspapper för att avlägsna detta. Hällde i lite vatten igen men det rann fortfarande inte ner. Började om igen med bikarbonat, ättika och hett vatten. Lät det stå en stund. Provade sedan med att hälla i lite vatten igen och då rann det ner. Hoppas att det fortsätter med det.

Sedan så var jag trött och det var så skönt att sjunka ner i min trevliga och bekväma soffhörna. Lyfte upp Zacko (han kan tyvärr inte längre hoppa upp själv) och så satt vi där och myste. Vad jag tycker det är mysigt att ha min lilla pudelgubbe liggande tätt intill mig. Han snarkar lite när han sover och jag tycker det låter så mysigt.

Tyckte jag hade gjort tillräckligt för idag så jag ägnade mig åt att göra ingenting resten av dagen. Så klart gick jag ut med Zacko på några promenader.

I morgon är det Lucia. Så skönt att slippa all stress med detta. Men det var faktiskt rätt så roligt också på den tiden som det begav sig. Att vara med på barnens lussefirande på dagis och skola är faktiskt trevliga minnen att tänka tillbaka på. Mina pojkar brukade vara stjärngossar eller pepparkaksgubbar. Själv har jag varit Lucia många gånger när jag var barn. Inte för att jag sjöng bra utan för att jag hade långt hår och det skulle tydligen en lucia ha på den tiden.

I kväll så lyssnar jag på Karlavagnen som handlar om julmat med trevliga Sanna Lundell. Väldigt roligt att lyssna på. Men jag tycker att med många nya veganrätter så borde inte dessa kallas julbord. Vadå kålrot som äts som skinka. Hör absolut inte hemma på ett traditionellt julbord. Nu tycker jag att alla veganer får hitta på ett annat namn för det som dom vill äta till julen. Även om jag inte är så traditionsbunden så är ett svensk julbord något som ska vara just det.

4 reaktioner till “Stopp i köksvasken”

 1. Så fint med blommor i husbilen. Jag hade ju min kaktus Ludde med när vi körde ner hit.
  Jag fick aldrig vara Lucia trots långt hår. Kanske för att det var åt det röda hållet? 🙂
  Ett bord med endast veganrätter kunde ju heta: jordbord eller något åt det hållet.
  Ha det så gott 🙂

  1. Lite mys med blommer. Jag var brunhårig och jag fattade aldrig riktigt varför jag skulle vara lucia. Men det var kanske ingen annan som ville så jag fick ställa upp. Kommer inte riktigt ihåg, det var väldigt länge sedan.
   Kanske ska man kalla ett bord med veganrätter för vinterbord??

Kommentarer inaktiverade.