Räkmacka

2019-12-08

Väderprognosen stämde och det var grått hela dagen. Hög luftfuktighet och ibland lite lätt duggregn. Vindstilla och 15 plusgrader. Vi har i alla fall ingen snö eller minusgrader.

I dag så satt vi i inne husbilen så klart. Blev några promenader med Zacko för min del för han vill ju alltid hänga med med ut. Eller så är det jag som hänger med honom när han vill gå ut. Tror nog att det är det sistnämnda.

Lite våta tassar blir det ju men nu när hans tassar är rakade så drar han inte in så mycket smuts. Och det som blir vått torkar ju.

På vår kvällspromenad så var julbelysning tänd. Så fint tycker jag.

Eftersom jag var sugen på räkor idag så tog jag fram en påse med sådana från frysen. På eftermiddagen när dom hade tinat så pillade jag dom. Tog undan några för att göra en räksallad. Till den så blandade jag naturell yoghurt, majonäs, några droppar citron, salt, vitpeppar, rätt så mycket dill, och några finhackade räkor och några finhackade crabfish. Smakade jättegott. Hade kokt två ägg, hårdkokta, som jag skivade.

Tog bort kanterna på brödskivorna och smörade dom. Lade sedan på räksalladen, några salladsblad, tomatskivor, en citronskiva, skivat ägg och sedan räkorna och lite majonäs som topping. Smakade jättegott. Jag hade kvar lite vitt vin som jag drack i kväll.

Lyssnade som vanligt på svensk radio i dag. Mycket sport och det var roligt. Det som var mest roligt var att handbollsdamerna lyckades ta sig vidare genom att spela oavgjort mot Spanien i dag. Eller andra svenska medaljer i olika skidsporter. Känns som det går bra för Sverige nu.

I morgon så ska det enligt väderprognosen bli rätt så soligt.

3 reaktioner till “Räkmacka”

  1. Detta var räkor som vi hade med ifrån hemlandet. Räkor i Portugal har vi hittat på Lidl som är väldigt goda. Vet inte om ni Lidl i närheten där ni bor. Men om ni har Ikea inom rimligt avstånd så har dom väldigt fina frysta ishavsräkor. Och om ni har det så prova även deras kycklingpytt, den är så jättegod.

    1. Vi har IKEA i Montpelliere och Toulouse så det är inte så långt bort. Lidel har vi i grannbyn ca 5 min dit och även i Beziers som är ca 10 min bort. Ska prova de frysta som kanske är bättre då. Tack

  2. Den räktallriken såg god ut. Vi köpte räkor här och jag tyckte att de smakade så oljiga. Men det kanske finns andra som är mer naturell så att säga. Vi får väl prova igen.
    Det är ju ändå vinter så lite regn får man väl godta. Vi hade ordentligt blåsväder här idag. Men uppehåll och faktiskt lite sol emellanåt.
    Ha det så gott 🙂

Kommentarer inaktiverade.