Efter sol kommer regn

En bild ifrån ställplatsen i Lagos.

2019-11-17

I morse hade vi ingen ström vid sjutiden. Jag gick upp en sväng då för jag kände att det var något som inte stämde. Väckte Hasse och talade om för honom att vi var strömlösa. Det är hans avdelning. Han gick upp och tog på sig kläderna och gick ut för att fixa till det. Han tryckte på säkringen. Strömmen kom och gick några gånger. Sedan så hade vi ström en stund så Hasse hann brygga kaffe. Sedan så försvann den igen.

Sedan så kom Hasse in med en mellankabel som tydligen var orsaken till att strömmen gick.

Nu var det dags för mig att ta med Zacko på dagens morgonrunda så vi promenerade iväg. Personalen kom när vi kom utanför porten. Hasse hade sedan gått dit och förklarat problemet. Killen gick med Hasse till elstolpen och satt i kabeln och den fungerade. Killen hann gå tre steg därifrån så gick strömmen igen. Då gick han och hämtade en ny kabel och satte i den och nu så fungerade det. Denna kunde vi få köpa eller hyra, vi valde att köpa den för 20€ . Kanske lite dyrt men vi behövde den nu och även senare på vår resa. Skönt att slippa köra runt och leta efter den.

Så var det mulet igen med hög risk för regn. Klarade oss torrskodda på vår morgonrunda. Temperaturen var 16 plus och ingen vind.

Det sista kvarvarande svenska husbilsparet körde härifrån idag. Dom tänkte sig söderut en del mil. Jag fick möjlighet att visa nyheten på klubbsidan, husbilsplatser. En helt suverän sökfunktion som är enkel att navigera på. Kan bara rekommendera denna.

https://husbilsplatser.husbilsklubben.se/#/?lat=39.3660785&long=-9.378419800000001&zoom=8

Önskar er en fortsatt trevlig resa och hoppas ni har hittat en trevlig och bra plats att stanna på.

Senare på dagen så började det skvätta en del. Skurarna avlöste varandra med korta uppehåll. Hann knappast ut med Zacko mellan skurarna.

På eftermiddagen så kom dit hit några fler husbilar och där var det också en landsman. Det var ingen som vi kände men dom hade ett HBK märke på husbilen, alltså en klubbis. Vädret var ju inte sådant att man ville vara ute så vi träffade inte på dom idag. Regnade mycket. Men i morgon så ska det vara bra väder så då kanske vi får möjlighet att träffa dom. Alltid roligt att lära känna nya klubbkamrater.

Hoppas att prognosen för i morgon stämmer för då blir det soligt.

4 reaktioner till “Efter sol kommer regn”

 1. Vi är många HBK:are nu och det är alltid roligt att träffa på någon när man är ute och kör. Om ni kör ner nästa år så bli inte förvånade om en Mackan 222 kommer rullande in där ni står. Vi planerar att åka runt så småningom när det känns som vi vill se något nytt.

  1. Klubben växer. Skulle ni rulla in där vi står så skulle vi tycka att det var jätteroligt att träffa er.

 2. Kom att tänka på att jag kanske inte berättat att vi också är husbilsklubbare. Vi har nr 222 så vi har varit med ett tag.

  Tråkigt att vädret inte är bättre. När vi stod vid Vias plage i våras blev vi utan ström och det var när stormen drog över oss. Det kom in vatten i elskåpet. Efter att vi dragit en plastkasse över hela härligheten klarade vi elen resten av tiden där.

  1. Men så roligt att ni är med i HBK det har jag faktiskt missat. Och med så lågt medlemsnummer. Tack för upplysningen.
   Nu har Hasse tagit en plastpåse över kopplingen så nu hoppas vi att det inte blir mer strömavbrott. Mer regn är att vänta.

Kommentarer inaktiverade.