Blåsigt i dag

20141107 var vi på marknad i Nazaré. Det var trevligt tyckte vi. För övrigt är Nazaré väl värt ett besök. En mycket trevlig stad.

2019-11-07

2014 denna dag så var vi på marknad i Nazaré och det var trevligt.

Blåsigt i dag och det gillar jag inte. Det var varierande molnighet men med en del sol, 17 – 20 plusgrader. Blev lite kortare morgonrunda i dag för jag avskyr verkligen när det blåser. På hemvägen, den väg som jag valde, så var det uppförsbacke och dessutom motvind. Pust, det kändes jobbigt.

Efter en cykeltur till Lidl så kom Hasse hem med bananer och en del annat som vi behövde. Nybakta frallor bland annat.

Hasse har nu i några dagar varit sugen på pommes så idag cyklade han till stan och hittade ett ställe där han köpte pommes. Han åt dessa tillsammans med en liten öl. Sedan så hittade han en ”barbearia” där han blev klippt och rakad. Det var en helt ny ”gubbe” som kom hem igen. Det hela kostade endast 10 € och det var väldigt billigt tyckte vi.

I morse så började dom klippa ”vår” gräsmatta på andra sidan gatan och det behövdes verkligen nu. Det var två som körde varsin bensin driven gräsklipppare och en som körde en sån där maskin som klippte kanterna runt träd och annat. Det var högt ljud men ingen hade något hörselskydd. Så är det här. Det tog några timmar tills dom var klara.

Hasse försökte vid några tillfälle sitta ute i solen och läsa. Varje gång han tog ut stolen så blev det mulet och kallt. Så kan det bli ibland.

Vid femtiden så mulnade till ordentligt och det kom några kraftiga regnskurar. Och då var det bara att inse att det inte var något väder att sitta ute vid.

Tog ut Zacko vid sextiden och sedan vid tiotiden och hade tur att det inte regnade då. Sedan så var det dags för att hitta till kudden.

3 reaktioner till “Blåsigt i dag”

    1. Vi har inte varit på marknad på två år men nu börjar det väl närma sig igen.
      Jämfört med Sverige så har vi möjligen lite sensommarväder här. Vill inte känna att det är höst.

Kommentarer inaktiverade.