En härligt solig dag

2019-10-21

En härligt klarblå himmel mötte mig i morse när jag drog bort mörkläggningsgardinen från takluckan över sängarna. Det var endast 14 plus och bara en svag vind. Men i solen var det betydligt fler plusgrader.

Sov lite längre i dag och kom inte ut på morgonpromenaden förrän en kvart i nio. Sedan så blev det en lite längre promenad i dag bara för att jag kände för det. Var inte hemma igen förrän en kvart över tio. Och då var jag trött.

Lite bilder från min trevliga morgonrunda.

Vid Bombeiros så träffade jag på en svart svensk plåtis och utanför där så var den en man som frågade mig om det möjligen var HBK 9 som var här. Det kunde jag ju inte neka till. Stannade kvar några minuter och pratade lite. Dom hade kommit hit igår och skulle nu ta ner sin vespa och köra runt och kolla lite.

Sedan så kom jag fram till bron som jag gick över.

Om man följer gatan här så kommer man ner till småbåtshamnen. Här finns det många restauranger.

Paret som jag träffade kom sedan hit och kollade hur det var här. Det var trevligt att dom kom hit och roligt att prata en stund. Sedan så drog dom vidare för att handla lite.

Eftermiddagen tillbringade vi ute i solen och det var skönt. Jag väljer att sitta med ryggen mot solen. Vill inte få sol i ansiktet för då får jag blåsor på underläppen och det vill jag inte ha. Dom är smärtsamma. Bättre att försöka undvika att få dom.

”När repet brister” av Belinda Bauer har jag läst klart i dag. Har läst några böcker av henne innan och har tyckt om dom men denna är absolut den bästa tycker jag. Bra handling och ett välidgt bra persongalleri. Faktiskt rätt så tragisk emellanåt men med en en del humor. Allt omskakat och omrört till en bra och spännanade kriminalare.

I kväll så åt vi pannkakor med jordgubbssylt (köpt i Sverige) till middag och det var bara så busgott. Gillar att äta detta ibland när vi är trötta på kött och potatis. Vilket man kan bli ibland.

I morgon är det en ny dag och vi är kvar på samma plats.

3 reaktioner till “En härligt solig dag”

 1. Ser väldigt fint ut där ni är. Är det en stor stad?
  Maken fick sug på pannkakor och köpte crepes på Super-U och de var fyllda med ost och skinka. Väldigt gott tyckte jag som inte är så förtjust i pannkakor.
  Vi vaknade till regn här idag och det är ju lite omväxling förstås.
  Ha det så gott

  1. Det är en rätt så stor stad och jag har bara utforskat närområdet. Vilket jag är så förtjust i.
   Crêpes är ju bara så fransk och verkligen jättegott. Har köpt sådana frysta ibland och värmt dom i ugnen med lite riven ost på. Har faktiskt gjort egna med överblivna pannkakor.
   Här har vi haft strålande sol i dag.

Kommentarer inaktiverade.