Från en trevlig stad till en annan.

2019-09-18

Morgonen började med sol och svag vind, 12 plus. Zacko och jag gick iväg mot centrum och det är inte långt dit.

Gick över bron och bort till trafikljusen och på andra sidan gatan så finns den ”Alte Stadt”.

I dag var det dessutom marknad och här kunde man köpa frukt, grönsaker, kött, fisk, bröd, blommor och även lite annat. Allt ser väldigt fräscht och fint ut.

Denna stad har många välbevarade gamla hus och jag njuter när jag går runt här och tittar. Ser nog ut som en riktig turist när jag håller på att fota. Men jag är ju turist och det gillar jag att vara. Så underbart att bara gå runt och upptäcka.

På hemvägen så köpte jag frallor och dom hette så lämpligt ”Altestadt grossenbrötchen” . Fanns många bagerier att välja mellan men jag valde det som låg närmast ställplatsen. Fanns bra plats att sätta Zacko på där jag hade koll på honom. Måste ju bara säga att att lämna honom utanför en affär fungerar så bra. Han bara finns där och väntar på att matte ska komma och hämta honom igen. Inte ett ljud och han bara väntar så lugnt. Men han behöver ju inte vänta så länge, högst ett par minuter. Om jag skulle tro att det skulle ta längre tid så får det bli andra bullar.

Vi lämnade sedan charmiga Celle och den inte så trevliga ställplatsen (dög för en natt, vi gillade den för några år sedan) strax efter 10. Vi kom ut på motorvägen söderut efter en stund. Efter en timmes körning tyckte vi det var dags för att fika. Det kom just då så lämpligt en stor plats med mack och lite annat. Här var det gott om plats så vi parkerade på något som var ledigt. Våra frallor smakade jättegott.

Fortsatte sedan på motorvägen några mil. Här var det inte så mycket trafik så det flöt på bra. Sedan så lämnade vi autobahn och så blev det några mil på vanlig väg. Landskapet här är väldigt vackert med stora fält och ett mjukt böljande landskap med rätt så höga kullar. Vilsamt att titta ut över det när man sitter bredvid och kan kolla. Skönt med en bra chaufför som man litar på så man kan koppla av under resans gång.

Vi kom sedan fram till Minden som var dagen mål. Här var det gott om plats och vi parkerade på en i våra ögon bra plats. Bra underlag och nära till elstolpe. Här kostar det 5 € för ett dygn samt 0.50 € per kWh el. Det är dessutom fri wifi här som fungerar väldigt bra.

Utsikt från vår dörr. Det kom en husbil senare och parkerade på den lediga platsen.

Här står vi väldigt bra tycker vi.

Fint ner mot floden.

Denna bro går över till centrum.

Vi stannar här i morgon, har betalt för två nätter. Här trivs vi jättebra.

2 reaktioner till “Från en trevlig stad till en annan.”

 1. Jaha då vi fick ett ordentligt åskoväder, men eftersom vi bor mellan centralmassivet och pyrenéerna brukar det gå runt oss, vilket stämde igår. Men regn fick vi som tur var så nu är två pampasgräs och en stor lavendel planterade.
  Det ser ju jättefint ut i Celle. Borde kanske stanna där nästa höst då vi antagligen ska upp till Sverige.
  I Minden har vi stått och jag minns att det var en hundvänlig ställplats. Ha det så bra.

  1. Det var ju skönt att ni fick regn så det blev planerat lite.
   Celle har verkligen sin charm.
   Minden är verkligen hundvänligt och trevligt.

Kommentarer inaktiverade.