Vilken räkmacka

2019-09-08

Så underbart att vakna upp till en härligt solig morgon med inte ett moln på den ljuvligt blå himlen. Natten hade varit rätt så sval med neråt 8 plusgrade. På morgonen var det 11 plus och nästan ingen vind. Solen värmde gott med ökande temperatur och det var väldigt skönt att promnera i Kinna denna morgon.

Vid tio körde vi till Rydal och parkerade. Nu var det ju tvättdags igen. Mattorna och lite annat matades in i maskinerna. Tillbaka i husbilen så tog jag ut dom mattor som inte tål vattentvätt och borstade av dom. Tvättade sedan golven och städade lite allmänt vilket inte är min favoritgren.

En stund innan två var var det torrt och hemburet. Doftade gott av rena golv och nytvättade mattor.

Sonens hus till höger

Vi körde sedan till mot Borås och ut till Svens Gärde och parkerade utanför sonens fina hus. Det är vad man kallar stilrent och smakfullt både ute och inne.

Det var roligt att träffas och som bonus så var lilla rara barnbarnsbarnet där också. En otroligt söt liten flicka. Zacko blev lite trött på henne ibland när hon envisades med att följa efter honom vart han än gick.

Men ibland så ägnade hon sig med stor förtjusning åt att spela spel på sin platta. Zacko pustade då ut och la sig för att sova en stund.

Vi blev bjudna på enormt stora räkmackor och räkorna hade dom inte sparat på. Smakade underbart gott och vi blev proppmätta. Dom var gjorda på ett glutenfritt bröd som smakade utmärkt. (Svärdottern har glutenintolerans.) Sedan så blev det kaffe och smulpaj med blåbär/hallon och vaniljsås. Även det det smakade väldigt bra.

Efter några timmar blev det dags för att tacka för oss. Nu körde vi för att parkera i närheten av Blå Stjärnans djursjukhus för vi ska lämna Zacko där i morgonbitti. Han ska ta bort plack och tandsten så han blir sövd och kvar där under dagen. Även Hasse ska till tandläkaren i morgon på eftermiddagen.

Det blir mycket i morgon.