Stort hål i marken

2019-08-25

Morgonen var dimmig och gräset var vått av daggen. Temperaturen låg på 14 plus men när dimman lättade och solen tog över så blev det betydligt varmare. Det blev en skön morgonpromenad i det nästan helt vindstilla vädret.

Det slängs en hel del och att se en cykel i diket så här är något som gör mig arg. Kan inte förstå varför man bär sig åt på detta sätt! Bara så onödigt, eller hur?

Värmen steg och det blev riktigt varmt. Skönt att sitta ute i skuggan och fika.

Vid tvåtiden så tyckte vi att det var dags för oss att lämna trevliga Gislaved för denna gång. Och när vi körde iväg så blev det helt tomt här.

Trafiken var gles i dag på vår väg mot först Borås. Sedan mot Kinna så var det inte så mycket trafik heller.

Blev ett stopp i Rydal för att hämta posten. Fanns två brev varav ett var viktigt och det andra slängdes direkt. Det som slängdes med en gång var en faktura från när vi körde över Sundsvallsbron och det kostade 9 kronor. Och det var betalt med autogiro. Fattar inte varför dom skickar en pappersfaktura också, visst är det ett slöseri med både kuvert, papper och frimärke?

Fortsatte sedan till Kinna där vi parkerade vid Kinnas resecenter. Fanns två husbilar här redan och vi parkerade på den längst bak. Senare på kvällen så var det fullt här.

Och så såg Hasse det stora hålet i backen. Ett stort hål rakt ner i asfalten. Ringde med en gång till kommunen och fick ett journummer där på deras telefonsvarare. Dit ringde jag med en gång.

Efter ca 30 minuter så kom dom hit ifrån gatukontoret. Detta satte dom dit med en gång. Sedan körde dom härifrån.

Efter en stund kom dom tillbaka och sedan så såg det ut så här. Jag fick flera tack ifrån personalen för att vi hade ringt och påtalat detta.

I morgon så har vi tänkt köra till Borås på eftermiddagen.

4 reaktioner till “Stort hål i marken”

 1. Hej! Jag är en av dom som läser om era resor mycket roligt. Tänkte bara tala om att vi också fått faktura på vägavgift i Motala på 5kr men har också autogiro, när jag ringde och frågade varför fick jag till svar att det finns två st broar i Sverige som är privata och det är i Sundsvall och i Motala dom kan man bara betala med faktura om man inte särskilt lägger in autogiro på dom

  Hälsn Birgitta

  1. Tack för att du läser och uppskattar bloggen.
   Vi har autogiro på broarna och det heter infrastrukturavgift och handhas av Transportstyrelsen. Men det kommer ändå ett brev hem och på baksidan står det när man körde över bron och vad det kostar. På avin står det ingen summa för det är ju betalt.
   Ha det så bra

 2. Hej, Lena från Sollefteå. Begär att få en e-faktura så slipper ni brev. Vi är också i Spanien på vintern o med e-fakturan slipper vi få en massa onödiga brev. Hoppas ni kan resa till värmen i vinter o vem vet vi kanske ses. Lena o Sune. hbk-nr 7152.

  1. Hej Lena
   Vi har det på autogiro men det kommer ändå ett brev!
   Hoppas att vi kommer iväg i mitten av september.
   Skulle vara trevligt att träffas.

Kommentarer inaktiverade.