Ännu mindre mil i dag

2019-08-06

Vi hade skugga av träden på morgonen så det var svalt och skönt inne i husbilen. När solen står på redan vid fyratiden så brukar det bli lite för varmt.

Alltså lyste solen med full kraft när Zacko och jag gick iväg vid halvnio i morse. Det var 16 plus i skuggan och en bit över 20 i solen. Tänkte gå till centrum men så blev det inte. När jag hade gått över järnvägsspåret så var det en tunnel under vägen för att komma över till andra sidan.

Där skulle man gå nerför en del trappor och jag har faktiskt fått lite problem dom sista veckorna med att gå i trappor.

Jag valde istället att gå här. Plant och bra. Och Zacko gillade att gå här.

Fina dalahus finns det.

I dag så skulle det vara loppis här samt visning av entusiastfordon. Det kom många personbilar hit och parkerade under förmiddagen. Lilla turisttågen kom också tuffande förbi här.

Vi körde vi tolvtiden när det fortfarande var lätt för oss att köra härifrån. Nu drällde det in bilar i en tät ström.

Lidl vid Hedemora blev vårt första stopp i dag. Dit var det bara 15 km. Jag gick in och handlade det som stod på min inköpslista. När jag kom tillbaka så gick Hasse bort till Lappens grill och köpte sig en hamburgare. Jag var inte hungrig då.

Vi fortsatte sedan till Hedemoras Folketspark där det finns en ställplats för husbilar.

Grinden var stängd. Jaha vad gör vi nu då? Jag gick ut och bort till grinden och såg att den inte var låst, bara att lirka lite med en ståltråd så kunde jag öppna den. Hasse körde in och bort till en lämplig plats att parkera på.

Det fanns två husbilar här när vi kom och den ena körde efter en stund. Men senare så kom det en till.

Här kostar det 100:- att parkera över natten. Då ingår el, vatten, toa och dusch. Ingen tömning av latrin eller gråvatten.

Utsikt från dörren.

Fint och grönt.

Trevligt område och väldigt lugnt.

Nu har jag läst ”Imperium” av Robert Harris och det var verkligen en intressant och underhållande bok. Denna roman utspelar sig för mycket länge sedan, ca 50 år f.kr. Intriger var dom verkligen bra på vid denna tid i vår historia. Lite långsam ibland när det är val och andra återkommande skådespel och många andra evenemang. Men så mycket grymheter, man mår illa när man läser det. Helt klart så skulle man vara aristokrat och ha gott om pengar för att att ha ett verkligen bra liv. Världen har förändrats väldigt mycket men det verkar som om att vi som människor inte har förändrats så mycket. Och politikerna verkar var av samma skrot och då som nu. Inbilska och vill bara ha makt. Men när man har demokrati så tar det en lång tid innan man kan fatta ett beslut. Alla måste få säga sin uppfattning så är det i dag och så var det då.

I kväll så åt vi egenpanerad schinksnizel med Hasses goda vitlöksaromsmör samt kokt potatis. Fanns även beasås om man ville ha det. Smakade jättegott.

I morgon så kanske vi stannar kvar eller så kör vi vidare!