Vi skulle ju bara till…….

2019-08-02

Växlande molnighet, 18 plus och lite lagom vind så var vädret i morse vid halv nio när jag och Zacko gick iväg på vår morgonpromenad.

I dag gick vi på andra hållet och det är väldigt fint här.

Vackert hus med utsikt över sjön.

Undrar vad detta är?

Så fin utsikt över sjön.

Halv ett så backade Hasse ut husbilen från parkeringen och vi lämnade trevliga Ljusdal för denna gången.

Vi hade bestämt oss för att inte köra så långt i dag så det blev till Bollnäs. Finns en grusplan som vi hade tänkt oss att parkera på. Det var en vacker väg dit med som vanligt skog, vatten och trevliga små byar.

Grusplanen liggen bredvid Folkets park och där var det i helgen https://www.karlslundsfestivalen.se/. Rock och punk vill vi absolut inte lyssna på så vi körde vidare. Blev ett stopp inne stan vid rastplatsen där man kan tömma latrin vilket Hasse gjorde.

Då blev frågan var skulle vi köra? Efter att ha pratat en stund så var vi överens om att köra till Leksand. Det var några år sedan vi var här så nu skulle det vara roligt att komma tillbaka.

Nu blev det några mil på genom vackra landskap. Först en bit genom Hälsingland och sedan kom vi till Dalarna. Det är verkligen otroligt vackert här. Landskapen är omväxlande med ibland så vacker utsikt att man nästan blir helt stum. Ögonfröjd så underbar att man blir tårögd ibland. Skulle vilja hitta många mer ord om hur fint det är här.

Kom igenom ytterligare en del små fina byar. I Dalarna verkar nästan alla hus vara faluröda med vita knutar och dom passar så bra in i det vackra landskapet.

Här stannade vi för att ta en liten bensträckare och det var så fint här. Vilken utsikt över vattnet. Men tyvärr ingen plats att övernatta på. Finns ju inga promenadvägar här!

I dag så mötte vi många veteranbilar som var på väg i från Rättvik. Där är det i helgen

https://www.rattvik.se/kultur-fritid-och-turism/turism-att-besoka-rattvik/det-hander-i-rattvik/classic-car-week.html . Det märktes när vi körde genom Rättvik. Där fanns veteranfordon i stort sett överallt. Tog en liten stund att köra genom stan men det fanns mycket att titta på så det gjorde inget.

Nu var det inte så långt kvar till Leksand och vi hittade fram till grusplanen där husbilar får parkera. Fanns en del husbilar här och Hasse parkerade på en lämplig plats. Kom några husbilar till under kvällen.

Zacko och jag tog en promenad bort till bygdegården där det finns en del urgamla hus att titta på.

I dag så gjorde jag för första gången fläskpannkaka på spisen i det där halvrunda stekjärnet som jag använder till det mesta. Den blev jättegod, och absolut godare än fläskpannkakan som jag brukar göra i ugnen när vi är i Rydal. Några gånger under tiden så rörde jag runt på botten så att smeten kunde rinna ner dit. Så krämig och god. Varför ska jag ha ugn eller en Omnia när det här fungerar så jättebra.

Tror vi blir kvar här i morgon.