Ibland har vi så svårt för att bestämma oss

2019-07-30

12 plus och mulet, nästan ingen vind, så var vädret vid niotiden i dag. Hade lite sovmorgon. Det var så svalt och skönt inne i husbilen, sover bättre då och lite längre.

I dag så blev det en promenad på en gata som ligger parallellt med vattnet. Det finns många fina hus där och en del som har tomt ner till vattnet.

På förmiddagen så knackade det på vår dörr och Hasse öppnade. Det stod 2 män där utanför och ville prata en stund. Dom var här för att städa på toaletten i byggnaden som är nyuppförd. Det är en toa med dusch öppen där. Dom kunde inte förstå att den kunde vara så grisig som den var. Och dessutom hade en paket med 6 toarullar försvunnit. Vi berättade för dom att på eftermiddagarna var det en strid ström av folk som hit och duschade. Dom kom med personbilar och ofta några stycken. Dessutom hade dom med sig dunkar och annat som dom fyllde vatten i från kranen som finns på utsidan. Det kom även folk promenerande med hinkar som dom fyllde vatten i. Det är tydligen bärplockare som bor i ett hus en liten bit bort och där var vattnet avstängt talade männen om. Häromdagen var det också några ungdomar som använde duschen som lekstuga. (Hasse var borta och sa till dom).

Dom gick sedan bort och låste toan och stängde av vattnet. Vi blev erbjudna att få en nyckel men vi skulle ju köra iväg under dagen hade vi tänkt.

Vad vi velade i dag. Skulle vi köra eller skulle vi stanna? Halv fyra hade vi äntligen bestämt oss och det blev att vi skulle köra. En kvart senare var vi på väg. Först blev det en bit på E 14 söderut fortsatte på väg 83 genom Ånge. Fortsatte sedan på väg 315 en kort bit och sedan så var det väg 314 i drygt 4 mil. Denna väg är väldigt dålig. Rena lapptäckesvägen, mycket ojämn och skumpig. Så jobbigt. Men naturen runt vägarna i dag var så vacker, det är underbar och omväxlande natur här.

Vi körde in i Härjedalen men det är fortfarande Jämtlands län. Vi kom fram till Ytterhogdal och körde först till ICA. Behövde kompletera lite. När det var avklarat så körde vi en liten bit bort till Petterssons där vi parkerade.

Här har vi varit rätt så många gånger.

Utanför dörren så går E 45 förbi med en del trafik att titta på.

Så här har vi parkerat i kväll.

Tycker det är rätt så fint här när man ser det från rätt vinkel.

På kvällen när det var dags för mat gick jag till Petterssons och köpte två schnitzel med pommes. Det smakade lika gott som det har gjort alla dom andra gångerna. I synnerhet är deras pommes extra goda. Jag tyckte det var så skönt att slippa fixa till mat i kväll.

I morgon så fortsätter vi (kanske) några mil åt något håll.