Så kom vi till baka till Gislaved

2019-06-26

En bild ifrån härliga Jävre söder om Piteå där vi var för 5 år sedan. En plats vi gärna återvänder till vilket vi också har gjort.

Satt uppe till efter tolv i natt och njöt av den svala nattluften som kylde av inuti husbilen. Allt som gick att öppna var öppet. Men det var ändå 21 plus ute och inne någon grad varmare. När jag till sängs och hade stängt allt utom fönstren vid sängarna så steg temperaturen snabbt med några grader. Sov inte bra alls och inte så länge heller.

Vid femtiden så hade några måsar möte på vårt tak. Dom klampade runt med tunga kliv och skrek åt varandra . Fanns flera på marken runtomkring. Jag öppnade takluckan för att skrämma iväg dom vilket gick bra.

Då hade jag lyckats väcka flugorna som sedan roade sig med att springa runt i mitt ansikte. Inte trevligt alls och nästan omöjligt att somna om. Strax innan halvåtta gav jag upp och gick lämnade sängen.

Vädret var mulet och 19 plus, nästan vindstilla, kändes skönt. Lite lättare att promenera när det inte var så varmt och ingen sol. Men temperaturen steg och det utlovade regnet uteblev.

Vi körde vid halvtolvtiden och började med att kolla posten i Rydal. Ingenting. Fortsatte sedan och så hamnade vi i Gislaved. Vi vill inte köra så långt för vi ska ju snart vara tillbaka hemmavid. På vägen hit så kom det en kort skur. I Gislaved var det några stora vattenpölar så här hade det helt klart regnat tidigare under dagen. Vi parkerade där vi bruka stå och så kände vi oss lite hemma.

Hasse tog ut en stol och där satte mig utanför i skuggan. Var rätt så mycket sol nu och rätt så varmt, 23 – 26 plus.

Efter ett par timmar så blev det mörka moln och det började droppa lite. Satte in stolen igen och så flyttade vi in. Blev bara en kort skur. Sedan så var det växlande molnighet med små moln och en del sol. Väldigt varierande väder i dag.

Blir nog kvar här några dagar.

2 reaktioner till “Så kom vi till baka till Gislaved”

  1. Det ger bättre sömn med svala nätter. Än har vi inte känt av hettan i husbilen,men det kommer väl, ju längre söderut vi når. Ha de gott!

    1. Precis så är det. Men värmen ska tydligen bara vara veckan ut. Ha en fortsatt trevlig resa.

Kommentarer inaktiverade.