Oroligt på småvägar!

2019-05-16

I morse regnade det och det blev på med regnkläder. Blev en liten våt promenad i en annan del av stan.

Så här såg det ut på en del av promenadvägarna i dag. Kanske inte dom vackraste men både jag och Zacko gillade att gå här. Lite hus att titta på och många dofter efter andra hundar för Zacko att lukta på.

En stund efter jag hade kommit hem började vi plocka ihop. Inget löst utan allt inplockat och fast förankrat precis som vi alltid har gjort. Har läst någonstans att det är rekommenderat.

Körde till VA platsen och gjorde vad vi skulle där. Lämnade trevliga Kyritz med fullt och tomt där det skulle vara. Hit hoppas vi att vi kommer fler gånger.

Varningslampan för för lite diesel lyste. Dags för att hitta en mack. Fanns en här i närheten men den låg på fel håll när vi skulle köra härifrån. Kommer väl en mack längs vägen vi skulle köra tänkte vi.

Nu så blev det en del småvägar som var smala och krokiga. Gick genom många små orter som inte hade någon bensinstation. Hur långt har folk här för att tanka sina bi!ar? Och hur tråkiga dessa vägar var efter alldeles för många mil. Dessutom fanns det knappast någonstans att stanna om vi skulle få dieselslut.

Tiden gick och vi blev mer och mer oroliga. När det dök upp en busshållplats så körde Hasse in dit. Slog in bensinstationer på navigatorn och det var 12 km till närmaste mack. Dit hoppades vi att vi skulle klara oss. Det var på samma väg som vi skulle köra. Vi kom dit! Fick i 105 l i tanken så vi hade klarat oss några mil till.

Vi kom fram till Neuestrelitz och körde till ställplatsen. Där var det en massa vita tält utplacerade lite överallt. På ställplatsen var det rörigt med 2 stora toavagnar och en massa annat. Jag och Zacko gick ut i regnet för att kolla om det fanns någon info. Hittade inget. Kändes inte bra att stanna här så vi körde därifrån. Lite tråkigt tyckte vi för det här är en av våra favoriter.

Nu kom vi efter en stund ut på motorväg och det kändes. Bra. Efter nästan två timmar kom vi fram till Stralsund. Körde till den gamla ställplatsen där vi stod förra gången och den var stängd. Körde till den andra platsen som ligger mittemot Caravan-center.

Här körde vi in. Fanns gott om plats.

Parkerade på platsen närmast infarten. Gillar att ha nära ut med Zacko.

Klockan hade hunnit bli nästan tre så det kändes skönt att stanna nu. Tycker det är lite dyrt med 16€ och elen tillkommer med 0,50€ /kw. Men det är en fin plats med fräscht servicehus.

I morgon blir det kanske en tur till centrum om det inte regnar för då går vi över gatan och tittar på husbilar och tillbehör.

2 reaktioner till “Oroligt på småvägar!”

  1. Neuestrelitz är en plats vi gillar också. Synd att det var en uppställningsplats. Stralsund är ju också fint. Ha dé gott!

Kommentarer inaktiverade.