Vårtecken

En bild från i dag. Snödroppar i en rabatt utanför Närhälsan i Kinna. Trots regn och lite snö så kan inget hejda våren som är på väg.


2019-03-06

Lite snö hade fallit under natten och det låg kvar på morgonen på vissa ställen på marken. Det var 2 plus, ingen blåst eller regn och det var helmulet och grått. Egentligen rätt så hyfsat väder för att vara i början på mars. Morgonens promenad blev lite längre än som Zacko ville den skulle bli. Jag lockade och pockade lite med honom.

Efter vi hade avslutat vårt kaffedrickande och smörgåsätande så blev det efter en stund klart för att köra iväg. Vi hade då plockat ihop och så körde vi iväg till Närhälsan i Kinna. Det är inte så gott om parkeringsplatser här och en hel del personbilar hade parkerat på en gräsplan. Där parkerade vi också.

Hasse gick iväg till vårdcentralen för att träffa en läkare och jag och Zacko gick på en promenad.

Det tog inte så lång stund förrän Hasse var tillbaka. Doktorn skulle skicka en remiss till Göteborg/Halmstad för det finns ingen handkirurg i Borås. Och det kan ta lång tid sa han. Men visst finns det en vårdgaranti på 3 månader. Men det är ju lång tid förstås. Så nu är det bara att vänta. Han är ju inte helt handikappad med detta krokfinger men en del saker är ju lite besvärligare.

Har ju varit här ett flertal gånger men aldrig lagt märker till denna fina jordkällare. Tror att det är det! Jordkällare alltså!

Vi körde sedan till Skene där vi tankade diesel hos Ingo. Det kostade 15.94/l i dag. Och nu är diesel nästan 1 krona dyrare än bensin!!

Fortsatte till MM. Jag gick in dit för att handla bröd och mjölk för det var det som stod på listan. Så lite kan man ju bara inte handla! En hel del annat liksom bara trillade ner i påsen som stod i vagnen. Som det kan bli!

Hade bestämt oss för att stå i Kinna i natt så vi körde dit och parkerade. Ingen trängsel och vi var som vanligt ensamma här. Någon hälsoguru har kommit på att det är otroligt hälsosamt och nyttigt med rödbetor. Så nu är det fullt på många hyllor i kyldiskarna med produkter som innehåller rödbeta. Det är juicer, shotar, smoothies och mycket mer. I bland är det bara rödbeta men ofta så är det också med inblandning av frukter eller andra rotfrukter. Undrar om det är dom bönder som odlade ärtor tidigare i Skåne som nu har övergått till att odla rödbetor som ligger bakom denna kampanj?

I kväll så lyssnar jag på Karlavagnen som handlar om att vi äter mindre kött nu än vad vi gjorde förr. Stämmer inte alls in på oss. Vi äter i stort sett lika mycket kött som vi alltid har gjort. Och vi mår inte ett dugg illa av det. Och vad kan vara godare än en plankstek med oxfilé. Eller ska det var rödbetor där också??