Lite inköp

Här hade vi parkerat på ställplatsen i Castell de Ferro. Här var rätt mycket skugga ifrån träden och även från bergen på ena sidan. Vi flyttade stolarna bort till solen.

2019-02-18

Lätt mulen morgon med en svag kylig vind, 3 plus. Vanliga promenaden i dag och det var ”mycket” trafik. Mötte 4 bilar och såg en person på avstånd.

Tidigt på eftermiddagen började solen komma fram när molnen gav sig iväg. Nästan lite skönt om inte vinden hade varit så kall.

Lite senare så körde vi till Borås och Knalleland. Parkerade utanför Harald Nyborg där det är utförsäljning. Dom ska lägga ner butiken i Borås och även på några andra platser. Hasse hittade en kabel på 10 meter till husbilen och en sådan är ju alltid bra att ha. (Har ju redan en del meter.) Men det var ju halva priset så den kostade endast 150:-.

Sen blev det en sväng till Biltema. Där började Hasse med att köpa 2 korv med bröd och då såg han så nöjd ut när han åt dom. Sen gick vi och handlade. Vi hade en skruvdragare som hade gett upp och nu var det dags för att inhandla en ny. Hittade en i lagom liten storlek för att passa i husbilen. Är ju oftast inga större jobb som den behövs till.

Vi körde sedan hem och nu hade klockan redan hunnit bli halvfem och det var åter mulet. Jag gick en sväng med Zacko innan jag gick in. Nu var lilla vovven törstig och trött så han drack lite och sen somnade han på soffan.

Provade ett nytt recept på kotlett i kväll. La köttet i en ugnsfast form. Kokte ihop 2 dl crème fraiche och 2 dl grädde med en halv köttbuljongtärning, salt, peppar, aromat och lite annat. Hällde det över kotletterna och satte in det i ugnen, 175 grader. Där skulle det stå i en och en halv timme. Serverades med kokt potatis, tomat, sallad och rårörd lingonsylt. Kotletterna blev mycket möra och goda och absolut inte torra. Såsen blev supergod. Det var väldigt lättlagat tyckte jag. Kommer att tillaga kotletter fler gånger på detta sätt.

Lyssnar som vanligt på Karlavagnen och det handlar om humor i kväll. Väldigt roligt hittills.

2 reaktioner till “Lite inköp”

  1. Så tråkigt att det var så skräpigt när ni var där men så fint att du tog dig tid att städa upp. När vi var där så var det inte något skräp alls på stranden. Varken utanför ställplatsen eller längs stranden in till stan. Rent generellt så känns Portugal något renare.

  2. Ja det var ganska skuggigt där på Castell de Ferro. Stranden var dessutom väldigt skräpig, jag gick en sväng och fyllde fyra stora säckar på bara en halvtimme. Tråkigt att det är så nerskräpat överallt i Spanien. Renare i Portugal.

Kommentarer inaktiverade.