Regn och blötsnö

En liten bit av stranden i underbara Armacao de Pera.

2019-02-05

Snön övergick till regn under natten och det regnade mycket på morgonen. Det var inte lätt att gå ut på campingplatsen för där var blött, slipprigt, moddigt och snötäcket var tjockt och våtmjukt. Trampade igenom och skorna blev snabbt helt genomvåta. Lite för mycket väta för att dom skulle klara av det. Dessutom så var det lätt att glida lite hit och dit i blasket. När jag väl lyckades ta mig ut till vägen så gick det rätt så bra att gå där. Sen så skulle jag ju genom blasket igen för att komma hem. Blötsnö är vidrigt.

När det sedan hade slutat regna/snöa så var några av grannarna ute och skottade upp fina gångar här till latrintömningen och fram till servicehuset. En av dom var så snäll att han skottade fram till vår husbil och runt den. Så himla bussigt.

På eftermiddagen körde vi till Skene för att handla. Det gick bra att köra ut från campingen trots att det var väldigt moddigt där. Gällde att hålla sig i dom redan uppkörda spåren. Ute på vägen var de inga problem att köra. Vi började med att handla hos MM och Hasse följde med in och körde kundvagnen. Varje gång som han försvann så hamnade det något i kundvagnen som inte stod på inköpslistan. Vi fortsatte sedan till Lidl för att komlettera lite.

Varje gång som jag gick ut med Zacko i dag så blev mina skor genomvåta och det blev ju strumporna också. Jag stoppade tidningspapper i skorna, hängde strumporna på tork och tog fram torra varma sådana. Kalla våta fötter gillar jag inte. När skorna hade torkat var det dags att gå ut igen och proceduren upprepades. Dock inte på sista kisseturen, vid tiotiden, för då hade det börjat frysa på, – 2 grader var det. Våra snälla grannar hade spridit ut lite singel på dom skottade gångvägarna så där gick det hyfsat att gå. Men man få vara försiktig ändå.

I morgon så ska det var minusgrader på förmiddagen för att sedan bli plusgrader på eftermiddagen och då ska det tydligen komma mer snöblandat regn. Skitväder är vad det är!!

2 reaktioner till “Regn och blötsnö”

 1. Hej Eva o Hasse samt Zacko.
  Verkar lite jobbigt det där med skor och en massa blötsnö och snö som är mjuk o under den en massa vatten. Fy va hemskt. Håller med dig till fullo. Här är det ömsom fruset o några timmar är det plusgrader. Skottade uppfarten i lördags morse vid 03 tiden. Då regnade det o de va inte kul. Men skottat blev det iaf. La ut bild på eländet i hbk.
  Ha en jättefin em/kväll o krama Zacko.

  1. Hej Ulla
   Ser att du förstår precis vad jag menar. Men vilken hemsk tid du är ute och skottar på!
   Ha det så gott och kram

Kommentarer inaktiverade.