Vad jag frös i dag på morgonen

2019-01-02

I natt så tog vindbyarna ordentlig tag i husbilen och den krängde åt alla håll. Det var faktsikt rätt så besvärande när det var som värst. Blev lite dåligt med sömnen i natt.

Morgonen var kall, 7 plus som kändes som minus 3. Det var fortfarande mycket blåsigt och jag frös. Hade fått lite för lite kläder på mig för jag tyckte att jag såg att solen lyste lite. Men inte värmde den något.

Det var inte så mycket folk här idag, jag tror att många har åkt härifrån nu när helgen är slut. Men det var ändå en liten kö i bageriet vid strandpromenad så jag valde att gå till det andra ”runt hörnet”. Där var det ingen kö. Frallorna är lika goda.

Men det var ju i alla fall sol och blå himmel idag även om det var buskallt ute. Det är trevligare att sitta inne och titta ut när det är soligt och ljust än sitta inne och titta ut när det är mulet och regnar och halvmörkt.

Har nu läst klart ”De som dödar drömmar sover inte” av Jan Guillou. Den var rätt så tråkig ibland. Väldigt mycket politik och det var ju väntat. Men det var en del kapitel som jag tyckte var mycket bra och då dom som utspelar sig i Tyskland. Mycket dramatik och så spännande. Och så var det ju IB affären som avhandlades. Det var ju så stort när det hände men nu så känns det väldigt avlägset. Och så långdraget och så tråkigt trots att man nu fick mer insyn i vad som hände. Eller fick man det?

På eftermiddagen så blåste det mindre och det kändes bara så skönt. Vad vi uppskattade att det inte vinden ryckte och slet i husbilen.

Vi lyssnade i kväll på ett program med Owe Törnkvist och det var så bra. Att denna artist är 89 år gammal kunde man inte tro. Nä, han var 89 år ung. Vilken underbar artist och ett så bra program.