Blåst gillar jag inte

2019-01-01

Det var mycket smällande här på nyårsafton och det var ett stort fint fyrverkeri på stranden vid tolvslaget som syntes så bra hit till ställplatsen. Efter att Zacko hade varit lite orolig tidigare på kvällen så blev han sedan så gott som helt lugn och sov så gott när det brakade loss vid midnatt.

Blåsten som började i går kväll ökade i styrka under natten och på morgonen så blåste det rejält. Det var 8 plus och halvmulet och kändes jättekallt.

På den stora gräsplanen strax utanför ställplatsen så syntes det tydliga spår efter raketer och lite annat som folk hade skjutit upp/av. Men nere vid strandpromenaden så fanns det inte ett spår efter fyrverkerierna.

Men ”matstånden” var kvar. Och så här såg dom ut från ena hållet.

Så här såg dom ut från andra hållet.

En ”orkester” höll på att plocka upp sina grejor för att senare spela när det skulle vara lite jippo här i dag. Det skulle klockan 11 vara en samling av hurtbullar som skulle ta en gemensam simtur i havet. Ett så kallat nyårsdopp vilket är populärt på många ställen har jag förstått. Hua, vad kallt.

Hade tänkt gå dit för att kolla men avstod. Det blåste alldelses för mycket och var för kallt. Skönare att sitta hemma i värmen i husbilen och kolla på nyheter, klubbsidan och lite bloggar.

Blåsten stod på mycket hårt mot bodelsdörren och det gällde att hålla hårt i dörren så den inte blåste igen när man var på väg in eller ut.

Många husbilar, dom flesta faktiskt, körde här ifrån under dagen. Vi tänkte flytta på oss under dagen och det gjorde vi på eftermiddagen. Körde bort och parkerade nästan där vi brukar parkera annars. Det blåste lite mindre här till att börja med men senare mot kvällen så ökade vinden. Det var uppemot 22 m/s vi vindbyarna. Husbilen gungade till rätt så rejält i dom krafiga vindbyarna.

Men det var trevligt med en ny utsikt.

Så idag har jag börjat skriva i min nya dagbok och första bladet har blivit fulltecknat. Känns alltid lite speciellt att börja på första bladet i den första dagen på ett nytt år.

Eftersom 2012 tog slut samtidigt som 2018 så blir det så klart ingen återblick det det året. Kanske hittar jag några äldre trevliga ”återblickar” någon annan dag.

2 reaktioner till “Blåst gillar jag inte”

  1. Hej på Er båda. Gott Nytt År! Hoppas att allt går bra med Hasses operation. Har nu läst ifatt här på din sida. Har själv haft det lite jobbigt, men nu går det framåt med full fart.
    Många hälsningar från Ulla / UR13 på HBK

    1. Så roligt att det går framåt för dig. Vi hoppas verkligen att det kommer att bli bra när Hasse har blivit opererad nu i januari. Gott nytt önskar vi dig.

Kommentarer inaktiverade.