På väg söderut

2018-12-27

Uppe tidigt i dag, redan vid halvåtta och det var mörkt när vi gick iväg på vår morgonrunda. Den blev lite kortare i dag på grund av att vi skulle iväg till Skene lasarett och Hasses provtagning. När vi kom till Skene parkerade vi på parkeringsplatsen utanför Casablanca. Sedan så gick Hasse bort till lasarettet och Zacko och jag tog en promenad. Vädret var rätt så hyfsat, 7 plus och i stort sett vindstilla.

När vi kom tillbaka till husbilen så mötte vi Hasse som också var på väg dit. Det hade gått fort att ta blodproverna för det var bara en före honom i kön.

Sedan så körde vi mot Varberg och dimman låg tät ut över fälten och det var i stort sett ingen trafik.

När vi kom fram till Varberg så körde vi söderut mot Malmö. Nu var det betydligt mer trafik och den ökade ju längre söderut vi kom vilket också dimman gjorde. När vi kom till Himle rastplats så tyckte vi det var dags för ett stopp för att fika. Smakade så gott med rostat bröd och kaffe.

Vi fortsatte resan söderut och när vi kom upp på Hallandsåsen så låg dimman så tät att vi knappast såg bilarna som låg framför oss. Något som fick mig att fundera lite var varför så många bilar det var som körde utan att ha belysningen på bak. Det är ju inte bra när det är mycket dålig sikt. Tydligen så har nya bilar inte automatiskt bakbelysningen på utan den får man slå på manuellt. Är detta verkligen sant?

På andra sidan åsen så lättade dimman rätt så snabbt och sikten blev bättre. Och längre söderut så var det ingen dimma alls. Vi kom fram till Malmö och körde över bron och strax så var vi utanför Köpenhamn. Där var det som vanligt väldigt mycket trafik men det flöt på bra.

Vi behövde tanka diesel och stannade i Tappernöje för att göra det på en Cirkle K station. Här kostade dieseln 9.26 DKK ett bra pris tyckte vi. Annars är det väldigt mycket dyrt i Danmark, ja inte alkoholen förstås.

Vi fortsatte sedan några mil till och när vi kom till rastplatsen vid Möns Klint så tyckte vi att det var dags att stanna för natten. Parkerade på den i stort sett helt tomma parkeringen utanför krogen. Bra upplyst och det gillar vi.

I Albufeira så fortsatte livet som vanligt i ett lugnt och behagligt tempo.

2012-12-27

Dagen gick över till nästa dag innan kom jag kom i säng. Satte radion på lagom högt så att jag kunde höra den bak till sängen. Hasse sov så lugnt och det verkar som att förkylningen är på väg att bli bättre.

Morgonen började med 9 plus och klarblå himmel, vindstilla. Hasse vaknade och var betydligt piggare i dag. En god natts sömn gör underverk. Jag travade iväg som vanligt på min vanliga runda och när jag kom till den soliga delen så var det härligt varmt och jag fick ta av jackan.

Under tiden så hade Hasse varit borta vid saluhallen och köpt färska frallor. När han kommer dit och biträdet får syn på honom så lägger hon ner tre frallor i en plastpåse för det är det som han brukar köpa. Det är hon som står i dörröppningen.

I dag så var det vanlig arbetsdag igen och gubbsen här var igång med att mura, lägga plattor och lite annat jobb som dom håller på med. Ska bli en ny incheckning, den ligger nu i baren och dom tycker inte att det är bra utan vill ha det åtskilt. Kanske blir det klart innan vi åker härifrån.

Valde att sitta ute i den varma solen och fika. Blev sedan sittande där med min spännande bok och läste. Vid två så var det dags för att äta ett par mandariner och gå en sväng med Zacko. En halvtimme senare så var jag tillbaka igen och fortsatte med samma sak som innan. Pratade lite emellanåt med folk som gick förbi.

Varje dag så pressar jag två stora apelsiner i juicepressen och det är otroligt gott med färskpressade apelsiner. När man endast betalar 2.50 € för 5 kilo fina apelsiner så kan man verkligen unna sig detta.

Hasse tog det väldigt lugnt under dagen och det verkade som att förkylningen var på väg att ge med sig. På kvällen så kom det en liten försämring men jag tror att i morgon så är han nästan sitt vanliga jag igen.

Pulvermos och hamburgare är vad jag kallar för nödmat när fantasin tryter och jag inte gitter att lägga ner någon energi på mat. Det åt vi ikväll med en god sallad till, var inte så illa egentligen.

Kvällen avslutades som vanligt med att lyssna på radion och Karlavagnen och det var som vanligt trevligt.

I kväll har vi ingen el och det var länge sedan som vi som man säger fricampade.

Vädret här är blåsigt som så ofta vid kusten och snorkallt. I morgon så fortsätter vi till Tyskland.