En del att göra i dag

2018-12-26

Steg upp i den tidiga gryningen redan vid åtta. Var frost på marken och minus 3. På med reflexväst för att synas i det svaga morgonljuset om det nu skulle komma någon bil vilket det inte gjorde. Ingen halka så det gick bra att promenera.

Vi körde till Borås strax efter nio och det var bra underlag och halkfritt på vägen. Kom fram till Knalleland och parkerade på vägen utanför Knallerian. Jag och Zacko gick en sväng och vilken kö det var utanför Knallerian och parkeringsplatsen var nästan full. Är väl det som kallas för mellandagsrea som börjar i dag?

Strax efter 10 så gick Hasse bort till Synoptik för att hämta sina nya glasögon vilket han har sett framemot ett tag. Efter en stund så kom han tillbaka och hade på sig dom nya glasögonen och nu såg han bra ut. Ja, alltså dom klär honom samtidigt som han ser bättre med dom. Han är mycket nöjd och det är väl det som är viktigast!

Vi körde sedan bort till Media Markt för att hämta en liten värmekamin som vi hade beställt. Den verkar vara bra och det gäller nu bara att hitta rätt ställe att sätta den på. Men det löser sig.

Vi fortsatte sedan till ICA Maxi. Jag gick dit och började med att panta en massa pantflaskor. Hasse är mycket noga med att vi ska panta allt och det håller jag med om. Man ska väl inte slänga bort pengar.

Det är nu hög tid att köpa almanacka för 2019 samt en dagbok till mig och det gjorde jag i dag. Samt lite annat.

Vi körde sedan mot Kinna och kom på att vi nog behövde lite kolsyrat vatten från Lidl samt lite annat därfrån så vi körde dit.

Sedan så tog vi oss till Kinna resecenter och parkerade på en av dom 4 husbilplatserna där. Nu var det flertal plusgrader och det kändes nästan lite milt.

För 6 år sedan så var det så här.

2012-12-26

När jag äntligen gick och la mig i går så hade det blivit en annandag jul. Hasse snörvlade och snarkade, stackarn han var så förkyld, så jag trodde ju aldrig att jag skulle kunna somna. Precis när ögonlocken var så härligt tunga så tändes ljuset fram till vid soffgruppen. Släcktes, tändes och så höll det på en stund. Så var det mörk en stund och jag slappnade av och sedan så blev det ljust igen. Jag hade ju släckt med den fjärstyrda manicken när jag gick till sängs och då skulle det vara släckt. Jag tassa upp igen och gick fram och släckte med kontakten. Kan inte förstå varför belysningen bär sig åt på detta sätt. Sedan så somnade jag.

I morse så lät Hasse helt bedrövlig och rösten var skrovlig och han var grymt täppt i näsan. Det sistnämnda avhjälptes snabb med nässpray och hesheten försvann efter en halvtimme. För övrigt så var han faktiskt rätt så pigg och som tur var ingen feber. Hoppas att det bara är en lättare förkylning, verkar så än så länge.

Svag, sval vind, blå himmel och sol, inte ett moln så långt jag kunde se. En härlig morgon trots att det bara var 11 plus vilket som vanligt snabb ökade. På ett ställe i dag så kom det tre vilt skällande hundar emot oss. Det var två små vita lurviga vovvar och en släthårigt lite större och den var också vit. Dom verkade helt klart inte speciellt farliga men dom var ju tre i samma flock så man vet ju inte vad som kan hända. Det som hände var att det kom en dam i leopardmönstrade vida byxor med en rock slängd över sig och dom bara fötterna instuckna i ett par inneskor och hon försökte att kalla hundarna till sig. Dom brydde sig inte dugg om henne. Då fick hon tag i en käpp och försökte att samla ihop sin flock men dom sprang bara runt efter Zacko och sedan ut på gatan. Då kom det en bil som vänligt stannade tills hon hade fått kontroll på sin lilla flock. Jag kunde inte annat än skratta åt detta. Såg för dråpligt ut.

Hemma igen så var det efter lite morgonbestyr dags för att fika och jag satt faktiskt inne i husbilen i dag bara för att jag kan välja vilket jag vill.

Mitt hår är jag så trött på så idag tog jag saxen, drog ihop nackhåret och klippte raskt av en bra bit. Sedan var det luggens tur som nu räckte ner till nästippen, (har haft den åt sidan under kepsen) drog ihop den och klippte av. Så var det klart. Kan ju inte på något sätt påstå att jag fick någon frisyr som liknar något men det kostade ju intet. Hörde en tjej som varit hos frissan och var missnöjd och det är ju inte roligt för då vill man ju komma ut med en snygg frisyr. När Hasse kom hem så förväntade jag mig någon typ av kommentar men det kom ingen. Han märkte inget helt enkelt, typiskt honom, eller är dom flesta män sådana??

I går så läste jag färdigt Dandy och slutet var så bra, tyckte jag. Nu väntar jag med spänning på den sista delen i denna fantastiska triologi. Nästa bok som jag började på i idag är Vattenänglar av Mons Kallentoft. Har läst dom tidigare böckerna och gillar hans något annorlunda sätt att skriva på.

Hasse var väl ungefär som vanligt på förmiddagen men lite senare på dagen så fick han feber och sjönk ihop som en punkterad ballong. Han fick huvudvärk och allt var absolut förfärligt. Ja, jag vet ju själv hur dålig man blir när man har feber. Efter en Ipren så kände han sig lite bättre.

Gjorde en enkel köttgryta med potatis och morötter till middag i kväll. Smakade bra och min lilla sjukling åt med bra aptit. Sedan så blev han så trött så jag mer eller mindre körde honom i säng. När man har feber och är förskyld så tror jag att äta bra och sova mycket är läkande. Hoppas att han börjar bli bättre i morgon.

Jag satt kvar uppe och lyssnade som vanligt på radion och Karlavagnen. När det är slut så blir det nog sängen för mig, tror jag, eller sitter jag uppe nån timme till och lyssnar på Vaken också ett roligt program.

I morgon 2018 så ska vi iväg tidigt igen.

Hasse ska till provtagningen i Skene på morgonen för att lämna blodprov inför operationen. Hoppas att det inte hakar upp sig för när det är klart tänker vi ge oss iväg en liten bit söderut. Inte till värmen tyvärr men i alla fall till norra Tyskland. Vi ser verkligen fram emot lite omväxling nu!

2 reaktioner till “En del att göra i dag”

    1. Den heter Emerio Plug-in-heater. Den är liten och ska pluggas in direkt i ett eluttag. Har inte kollat än hur den fungerar.

Kommentarer inaktiverade.