Milt väder

2018-12-03

Jag uppskattar det milda vädret som är för tillfället med 8 plus och svaga vindar. Lite tråkigt med allt regn förstås, fast det är ju uppehåll ibland och det var det under vår morgonpromenad. För övrigt så händer det som vanligt ingenting här.

Men hur var det 2012? Mycket snö i Sverige var det i alla fall men soligt där vi var!

2012-12-03

Massor med snö och många minusgrader, så härligt det är att slippa detta. Njuter ännu mer av solen och värmen här när jag läser om ovädret i Sverige. I dag är det som i går strålande sol ifrån en klarblå himmel, 12 plus på morgonen och i solen omkring 20 plus och det bli nog ännu varmare i dag.

Har hittat hyfsat bra promenadvägar men jag saknar att gå bredvid en strand på en trevlig strandpromenad och höra vågornas brus och titta ur över havet som är i ständig förändring.

När solen nådde fram utanför husbilen så var det dags att flytta ut och dricka kaffe. Hasse och en annan kille som också har sin husbil på ställplatsen tog sina cyklar och körde iväg till den populära China butiken. Lite senare så promenerade 4 damer i väg dit för att shoppa lite och dom kom tillbaka efter ett par timmar.

Jag fortsatte att lugnt sitta kvar och läsa färdigt boken som jag började på i förrgår. Började sedan på en till av samma författarinna ”Kyskhetsbältet”. Det är så härligt att bara få sitta i solen och läsa och läsa.

Eftermiddagen försvann fort och som vanligt så gick solen ner bakom husen och det blev omedelbart svalare. Dags att flytta in.

Dagarna är nu förvillande lika varandra och det händer i stort sett ingenting. Maten är väl det enda som inte är detsamma och ikväll blev det en kryddig köttfärsröra med skivad potatis och riven ost ovanpå som tillagades i ugnen. Nu blev det så att det fick inte plats i min glasform utan det fick bli i två folieformar. Då visade det sig att bara den ena fick plats i ugnen så då blev det i två omgångar. Men nu kan vi frysa in en form som bara är att värma till en annan gång. Blev ju bra. Det var verkligen gott.

Kvällen fortsatte utan några överraskningar och det var ju bra. Lyssnade på radion och det var som vanligt trevligt.

I morgon blir det en tur till Borås och Knalleland hade vi tänkt. Ska bli trevligt.