Lite snö i dag

2018-11-23

Började snöa tidigt på morgon.

Så här såg det ut strax efter 8 när vi gick ut.

Vägbanan var fri från snö och det var inte halt. Det var kallt och omkring nollan. Under dagen så blev det en enstaka plusgrad. Jag fryser.

Strax efter nio körde vi till Rydal. Hasse parkerade och jag, Zacko och smutstvätten (den bar jag) gick iväg tvärs över gatan och fortsatte ner i tvättstugan. Fyllde maskinerna och gick bort till lägenheten. Hasse fortsatte till Codat.

Tiden gick och Hasse kom tillbaka vid halvtolvtiden. Hög tid för kaffe och mackor. Vid halvtvå var tvätten torr och jag gick och hämtade den och sedan så körde vi till Seglora och parkerade.

Mörkläggningsgardinen i dörrens fönster blev bytt och det är skönt att kunna dra ner den igen. Tydligen så var det något, möjligen ett slags hjul, som var för hårt åtdraget och därför hade tråden slitits av.

Drömmer mig tillbaka till en underbar dag i trevliga Lagos 2012.

2012-11-23

Lätt mulen morgon men rätt så varmt, 15 plus. Jag gick en sväng i närområdet och tittade lite. Finns en del gator som är påbörjade med parkeringsfickor, lyktstolpar och trottoarer som inte har blivit gjorda utan är bevuxna med allehanda ogräs.

På eftermiddagen så tog vi en sväng till stan och det var inte alls långt när man tar den rätta vägen. Det var trevligt att vara här igen och det var lika mysigt som jag minns. (Var på ett kort besök våren 2012).

Vi gick en bit längs med vattnet där marinan är belägen. Det var i stort sett folktomt. På andra sidan gatan så finns det många små butiker och barer, pizzerior och annat.

Kom fram till torget och där var det en del folk. På bänkarna satt det några män och på en bänk satt det många män och glatt diskuterade något. Kom en skolklass gående som fnittrade, pekade och högljutt kommenterade vad dom såg. Några grabbar tittade på Zacko och skrattade åt honom.

Strosade runt i dom mysiga och smala gatorna och njöt av atmosfären. Här är det fullproppat av matställen av olika slag och mängder med affärer.

Efter att ha strosat runt ett tag så blev vi sugna på något lätt att äta. Valde ett ställe av alla, finns många att välja på. Beställde en baguette med skinka, tomat och sallad samt en liten öl var. Smakade bra och det var skönt att sitta ner en stund.

Det finns gott om lösa hundar och utanför restaurangen låg en hund och sov så gott. Personalen klev över den när dom gick ut och in.

På Intermarché, innanför dörren vid kassorna stod en hund och kollade läget väl placerad vid hundförbudsskylten.

Det var lite marknad på gatan när vi gick hemåt. 

Gick i långsam takt tillbaka till ställplasten och kunde konstatera att när vi kom fram till marknaden så hade den växt till sig ytterligare. Framme vid husbilen så höll en kille på att sätta upp sitt stånd utanför vår bodelsdörr. Så klart utanför det lilla staketet som avgränsar vår plats. Han la inte upp något att sälja på borden utan körde härifrån när han var klar.

När det började mörkna så drogs elverken igång och det är många här och röken och oset låg tjockt över platsen. Det finns en hel del som står och grillar kastanjer och en del annat som jag inte vet vad det är. Ett par barer och enklare matställe finns det också och så förstås alla stånd som säljer churros.

Våra danska grannar hade problem med låg batterinivå i sin husbil så vi startade vårt elverk och kopplade in en sladd mellan våra husbilar och så fick elverket jobba några timmar. Alltid roligt att kunna hjälpa till och vi skulle ju ändå köra elverket själv för att ladda lite.

Vi var sugna på hamburgare i kväll så vi gick bort till Macdonalds som ligger en liten bit bort. Det smakade jättegott och man vet ju alltid vad man får på det stället var du än befinner dig i världen.

På hemvägen så gick vi genom marknaden och tivolit och det var inte mycket folk här. Åkattraktionerna var i stort sett tomma, enstaka personer i några av dom. Det finns fortfarande en hel det stånd här som bara har ställt upp bord och tält över borden men dom kommer väl imorgon, tror jag.

Här stannar vi kvar i morgon också och det ska bli roligt att se hur mycket mer marknaden växer. Det är ju lördag och då blir det nog mer fart här.

Hoppar tillbaka till kalla 2018 igen. Hoppas verkligen det inte kommer mer snö nu på ett tag men det ska tydligen bli kallare. Nu ska vi ingenstans förrän på måndag. 

Så här ser vår lilla batteridrivna adventsljusstake ut. 

2 reaktioner till “Lite snö i dag”

  1. Kylan gillar vi inte och inte snö heller även om det lyser upp. Det är roligt att sitta och titta på bilder från tidigare husbilsresor.

  2. Ljust och fint med snö, men kylan vill jag inte ha. Då är det härligt att kunna titta tillbaka på foton och minnas!

Kommentarer inaktiverade.