Härligt med sol idag

2018-11-01

Morgonen började med med sol och en härligt blå och molnfri himmel. Vinden var svag och det var plus 5 -9 grader. Riktigt skönt faktiskt att gå på en hundpromenad denna morgon.

Våra närmsta grannar höll på i stort sett hela dagen med att plocka grejor ut ur sin husbil för att plocka in andra grejor in i den. Dom förberder nu för sin resa söderut som dom ska börja på i morgon om jag har fattat rätt. Önskar dom en mycket trevlig resa och övervintring söderut.

Känns lite tråkigt att inte veta om och när vi kan komma i väg söderut. Men hälsan får sjävlklart komma i första hand.

Temperaturen steg något under dagen och solen värmde en del och i synnerhet om man hittade en fin lähörna. Blev lite moln på eftermiddagen. 

I dag så blev det fisk till middag. Det var så att i går så fick vi några fina rödingar av våra snälla grannar. Fisken är fångad långt uppe i Norrland. Gjorde det enkelt och stekte dom i smör där jag hade hällt i en massa fryst hacka dill. Saltade och pepprade lite på fisken först. Hällde sen över lite grädde och så fick rödingar puttra där en stund. Serverades med kokt potatis och sallad. Smakade jättegott.

I dag så beställde jag en ny telefon och hörlurar ”On ear”till Hasse från Netonnet. Hans telefon är urgammal så han behöver verkligen en ny nu. Har pratat om det ett tag. Hörlurar behövs när han vill kolla på TVplay så jag ska slippa höra ljudet ifrån programmet. Dessutom så kan han ju ha telefonen med sig och lyssna på radio när han är ute och går.

Nu har jag läst ”Jägaren” av Kamilla Oresvärd. Det är en kriminalroman och jag tyckte den var riktigt bra och spännande. Mycket oväntat slut.

Så var första dagen i november slut.