På väg norrut

2018-10-23

I natt så kom det ett ruskväder hit. Det började att blåsa kraftigt och det började även regna. Var väntat efter att vi hade kollat på väderprognoserna. På morgonen så var det 14 plus och det blåste rätt så mycket. Det var dock uppehåll när Zacko och jag promenerade iväg. Men vi var rustade för regn. Gick inte så långt bort i dag utan höll oss i stort sett i närheten av ställplatsen.

Här finns det stora ytor.

Det var några som hade kört iväg härifrån på morgonen så det fanns lediga platser i dom två främre leden.

Strax efter 10 så var vi klara för att köra iväg. Som vanligt när vi lämnar Lüneburg så kommer vi på en del smala gator. Men ut ur stan kom vi och sedan så blev det motorväg norrutt.

Jag fick ju inte köpt några frallor idag så när vi kom till en mack så körde vi av där och hittade en absolut inte lämplig parkering men vi valde att stanna till där ändå. Jag gick bort till macken för att köpa frallor. Nu blev det i stället två stora baquetter med salami och ost. Vi fortsatte sedan för att stå längre där vi stod var klart olämpligt.

Tog inte så lång stund förrän vi kom fram till en rastplatse där vi stannade för att fika. Våra baquetter var stora så det räckte med en halv. Smakade verkligen jättgott. Resten åt vi senare på eftermiddagen. Pålägget hade dom inte snålat med.

Trafiken var tät men det flöt på bra utan köer eller stopp. När vi hade kommit förbi Hamburg och tog vägen mot Lübeck så var det nästan ingen trafik alls.

Blåsten ökade och tog tag i husbilen i byarna så det kändes som den liksom förflyttade sig i sidled. Riktigt obehagligt emellanåt tyckte vi. Jobbigt att köra är det också tycker Hasse. Att det sedan också ibland var ett krafigt regn gjorde ju inte körning behagligare.

När vi kom till Heiligenhafen så körde vi till Lidl för att fylla på lite av varje. Fortsatte sedan till Grossenbrode som nog några av mina läsare redan har listat ut. Detta är ju en favoritplats när vi är på väg hemåt eller på väg söderut. En eller två dagar här är ju bara så bra.

Det var inte så många husbilar här men ”vår” plats var upptagen.

Vi valde en annan plats och det fanns gott om dom.

På kvällen vid sjutiden så kom det personal hit för att ta betalt. Vi betalade för 2 nätter för vi har tänkt att köra vidare på torsdag. Fick även två kort med WiFi kod och dom är gratis när man är med i HBK.

Hoppas att det blir lite mindre blåst i natt och i morgon. Undrar hur höga vågorna annars är i morgon?

För övrigt så fyller min äldste son 51 år i dag. Tänk att jag har en så gammal son. Tycker inte det var så längesedan som han tultade runt i blöjor. Tiden är något som är mycket märkligt tycker jag.