Så blir det ibland

2018-08-30

Det var idag också milt och mulet, 16 – 18 plus och inget regn eller vind på morgonen. Men dom tjatar på radion om kommande regn och det ska tydligen komma ”hur mycket som helst”.

I morse var det livligt i Rydal. Mötte två personer med hund och en person utan hund. Pratade en stund med den ene hundägaren som hade två hundar. En mycket stor och en mycket liten hund. Zacko uppskattade att hälsa på dom bägge. Den stora hunden hade ett mäktigit skall men viftade så gladlynt på svansen. Jag tyckte det var trevligt att prata hund en stund med hundägaren. Träffade sedan en trevlig kvinna utan hund som jag samtalade med en stund. Hon har bott i Rydal länge och det var intressant att höra lite om Rydal och hur det var förr i tiden när det var ett levande brukssamhälle. Vilken skillnad mot i dag. Avveckling – utveckling?? Beror på hur man ser det!!

På eftermiddagen så var det dags för en tur till Skene och Hasses rehab träning. Under tiden som vi körde dit så började det regna och inte lite heller. När vi hade parkerat så öste det ner. Hasse gick till rehab och Zacko och jag tog på regnplagg och gick ut en sväng. Fy tusan vad vi blev våta. Inte så roligt med våta plagg i husbilen men vi har ju en viss vana med det.

När Hasse kom tillbaka så körde vi tillbaka till Rydal. Passade på att tanka diesel och det kostade här idag på CK 15.99:- / L. Tycker det är dyrt men har sett dyrare, 16.46:-/L. Tycker nog att gränsen är nådd nu.

Tillbaka i Rydal så hände det absolut inget. Vi tog det lugnt som vanligt. Men så började vi fundera lite på varför vi körde tillbaka hit. På torsdagar efter rehab så brukar vi dra iväg till någonannanstans. Har absolut ingen förklaring till varför vi just nu befinner oss i Rydal? Bara blev så!!

Zacko verkar i alla fall trivas i soffhörnan. Och så klart ska man ha huvudet på en mjuk kudde.

I morgon så kör vi i alla fall iväg och vart det blir får vi se. Det blir i alla fall ingen längre resa och vi vill gärna ha el och fast mark under hjulen och helst ingen lervälling utanför bodelsdörren.

I kväll så åt vi en mycket god kasslergratäng. Den bestod av kokt ris, kassler skivad i små bitar och detta blandades i en ungfastform. Ovanpå på la jag en gräddstuvade kantareller (torkade) och riven gratängost. In i ugnen i 220 grader i 20 minuter. Serverade med en fräsch sallad till och det var jättegott.

Sedan så var vi proppmätta och satt bara och myste i soffan och läste och spelade lite spel på våra datorer. Så klart så lyssnade vi på radion också.  

Sedan så gick vi ut till husbilen för att sova. Där sover vi så gott.