Rökta räkor

2018-05-29

Sov lite taskigt i natt, lite för varmt enligt mig för att sova bra. Gick upp redan halvåtta och ut med Zacko. Det var ännu inte så varmt ute, 18 plus, sol och ingen vind. Men det dröjde inte länge förrän det var långt över 20 plus.

Här blommar det vackra rhododendron.

Ligger några små båtar i den lilla hamnen.

Tänk att ta en tur med denna ”flytbrygga” på ån i detta underbara väder.

Vid elvatiden så körde vi till Skene och parkerade där vi brukar. Jag gick bort till mammografibussen som står parkerad utanför lasarettet. Anmälde min ankomst och satte mig för att vänta på min tur. Jag var drygt en halvtimme för tidig och jag njöt av att sitta i det svala luftkonditionerade lilla väntrummet. Sedan så blev det min tur och röntgen gick fort om än inte helt smärtfritt. Nu är det väntan i 2 veckor innan man får reda på resultatet.

Kom sedan ut och det vara så hett. När jag kom tillbaka till husbilen så var det ett par timmar tills Hasse skulle till Rehab. Passade på att köra till MM för lite inköp.

Stannade till vid fiskdisken och såg att dom hade rökta räkor. Det har jag inte ätit på många år. Funderade en stund och bestämde mig för att köpa 2 hg, det blev 19 räkor och dyrt.

När inköpen var klara och allt satt på plats så körde vi till en liten parkering och parkerade. Var en timme kvar innan Hasse skulle till rehab.

Hasse tog ut en stol och satte sig i skuggan och läste en stund. Jag gick en promenad med Zacko. Sedan så gjorde jag i ordning en bit vattenmelon som vi åt i värmen.

Vi körde sedan tillbaka när det var dags för Hasse att gå till rehab för träning. När han kom tillbaka så körde vi till Rydal. Då gick vi och satte oss vid ett bord under ett träd som gav skugga. Jag tog med våra rökta räkor och en burk aioli och så satt vi där och njöt av dessa läckerheter. Dom smakar väldigt mycket och det räckte gott och väl med den mängd som jag hade köpt. Sedan gick vi till lägenheten och där var det rätt så mycket svalare än ute.

I morgon börjar vi köra några mil norrut. Vi ska till Värmlandsträffen i Lesjöfors och den börjar på fredag. Blir några stopp på vägen dit.