Sommarvärme

2018-04-18

Natten blev inte så varm som vi hade befarat, 19 plus inne, och vi sov så bra i det oväsen som fanns på platsen.

På morgonen var det som väntat molnfritt och 16 – 20 plusgrader.

Fanns en hel del bra ”vägar” att promenera på. Och området är jättestort.

Det finns en gratis VA station här som såg fräsch ut.

Här var det dags för att tömma den jättestora sopsäcken.

Vid tiotiden så var vi färdiga för att köra härifrån. Trafiken var rätt så tät men det flöt på bra. Det var några betalstationer kvar i Frankrike. Vid en av dom så blev vi stoppade av en polis. Han undrade var vi kom ifrån och vart vi var på väg. Dessutom så ville han veta hur länge vi hade varit i Spanien. Jag svarade tydligen rätt på frågorna för vi fick köra vidare.

Vid elva så körde vi av till en mycket stor parkering/rastplats. Dags för kaffe och macka för sista gången i Frankrike. Här var det varmt, 25 plus ute.

Nu var det inte så långt till Tyskland och vi körde över gränsen utan att märka att vi gjorde det. Sedan så var det inte så långt till Freiburg och ställplatsen där.

Fick en bra plats för vår långa bil. Och så här ser det utanför vår dörr.

Här är infarten till ställplatsen och vi står till vänster i bilden.

Gatan här utan för är en cykelgata. Skönt att slippa cyklarna på trottoaren bredvid. Freiburg är verkligen cyklarnas stad.

En bild ifrån ”baksidan” av ställplatsen.

Varje gång som vi har stannat under dagen så har vi blivit överraskade av värmen som har slagit emot oss varje gång som vi har gått ut. Vi har ju på AC i bilen/förarhytten när vi kör och har därför en sval och behaglig miljö.

Nu var det 26 plus inne i husbilen och 31 utanför i solen. Lite för varmt för oss. Allt öppnades men det gjorde inte så stor skillnad för det var nästan helt vindstilla.

Om jag ska sitta ute så är det skugga som gäller. Jag klarar inte av värmen i solen längre. Känner mig både kokt, stekt och grillad och det mår jag inte bra av. Är skönare att sitta inne i husbilen med allt öppet.

Men vi tog fram vår lilla 12 volts fläkt på eftermiddagen och kopplade in den på en dator och den gav så skön svalka. Tack än en gång för att vi fick den av våra husbilsvänner för en del år sedan.

Vid tiotiden på kvällen så gick jag ut med Zacko och då hade jag bara på mig shorts och linne. Det var 23 plus då.

Nu är det sommar här. Vi står kvar i Freiburg i alla fall till fredag. Sedan så får vi se var vi kör!