Trevligt att snacka lite

2018-04-02

Mitt i natten i går hörde jag ljudet av en bil som bromsade in med tjutande däck. Samtidigt så kom det en kraftig smäll, inte bara en utan flera. Jag tog på mig och gick ut för att kolla vad som hade hänt. Det var redan rätt så mycket folk där och polisen hade just anlänt. Jag gick hem igen. Vi såg sedan att det kom flera blåljusfordon. Sen kunde jag inte somna utan låg vaken i flera timmar.

Morgonen var lite mulen och det var 15 plus och lite småblåsigt. Jag gick bort för att kolla på olycksplatsen för att se vad som hade hänt.

Här hade det stått två stora sopbehållare som var i stort sett fulla med avfall.

Nu stod dom här nere. Bilden är tagen senare på dagen. När jag var där på morgonen så var det mycket avfall som hade spridits runtomkring och det var personal som höll på att städa där.

Sen gick jag iväg mot stranden.

Rosor är alltid vackra tycker jag.

Nere på strandpromenaden var det som vanligt. Det var lite vågor som långsamt slog in över stranden, lite folk som var i rörelse. Inte så mycket folk i dag men det kanske berodde på att det inte var sol.

En del av ställplatsen som nu har börjat tömmas på husbilar.

När jag var ute vid Hasses cykel för att plocka in dagens inköp så kom det förbi ett par som stannade till och sa ”hej”! Det var ett par svenska husbilsvänner som var ute och gick en sväng och passade på att ta en runda på vår ställplats. Dom hade kommit i fredags och står på den andra ställplatsen borta vid Lidl. Det var roligt att träffas igen och prata en stund. Vi ses säkert snart igen.

”Dödsdömd” var verkligen spännande. Började med nedskjutningen av en luftballong där nästan alla som var ombord dog. Utom en. Sedan så blir det mycket som händer och utvecklingen är mycket oväntad. Det var ett bra slut om än inte det som var väntat. Nu blir det ”Ondska utan ånger” av Linda Sundgren. Det är en skärgårdsdeckare från Vaxholm står det på omslaget. Början var bra och inte alls så som jag hade väntat mig.

Senare på eftermiddagen så kom ena hälften av våra svenska ”grannar” hit för att säga hej då. Dom ska köra tidigt i morgon berättade hon. Lite senare så kom den andra hälften och undrade om Hasse ville gå med till baren och ta en kaffe. Klart han ville. Så fick jag sagt hej då till honom också.

Har varit trevligt att träffa dom här och vi ses säkert igen någon annanstans.

Mörkret föll sedan och det var en vädermässigt mild och skön kväll. Det hade slutat blåsa och det var ju skönt. Gick ut med Zacko en sväng och ska sedan lyssna på Karlavagnen.