Här är vädret helt ok

2017-12-28

Risk för halka, blötsnö – snöblandat regn, frostgrader mot kvällen, 4 – 5 plusgrader på dagen. Översvämningar och annat otrevligt. Detta var en kort sammanfattning om hur jag uppfattade dagens väderprognos. Hu vad hemskt! Och så skönt att det inte var här i Peniche som denna väderprognos gällde utan i Sjuhäradsbygden.

Här var det på morgonen mulet, 16 plus och lite småblåsigt. Under dagen så var det växlande molnighet med en del sol ibland. Kom i stort sett bara 5 droppar regn under dagen.

Blev en del läst i dag också. Läste ut ”Leah Quiller” och jag gillade denna bok. Tar verkligen tag i problemet med otäcka gruppvåldtäkter och att dessa män inte blir dömda. Nästa bok kommer ut våren 2018 och den ser jag fram emot. Nu blir det den bok av en av mina favoritförfattare, David Baldacci och den heter ”Landsförrädaren”. En mycket bra inledningen.

Ju mindre man gör ju mindre får man gjort, det är ju rätt så känt. Men vi har ju inte så mycket att göra så det gör ju inget. Men jag går ju ut med Zacko flera gånger om dagen och Hasse cyklar iväg och handlar. Och idag så fyllde jag på vatten också. Sen så ska jag laga mat också. Så nog gör vi saker hela dagen. Men mycket av det är sånt som man inte funderar så mycket på. Jag är ju inte en sådan person som måste ha något i händerna hela tiden typ stickning, virkning eller annat handarbete. Det har jag aldrig varit intresserad av. Jag gillar att läsa, det är min grej.

Det här tycker jag är bra!

”Inga människor sänker sig så lågt, som de som vill upp sig här i världen”, är ett citat som myntades av Marguerite Gardiner (1789-1849), en brittisk grevinna och författare. Det är dagens maktmän ett tydligt exempel på. Som det är idag har ni lyckats förstöra och förgöra vårt fina fosterland!

Tänk att historien alltid upprepar sig. För att förstå framtiden bör man ha perspektiv bakåt.

Nu så ska jag lyssna på kvällens Karlavagn som handlar om våra husdjur som har så ont av fyrverkerier på nyårsafton. Men om man bara hade smällar och fyrverkerier vid tolvslaget på nyårsafton så hade det väl gått an. Men som det är nu i Sverige så smälls det flera dagar innan och efter. Här i Peniche så finns inte detta problem och för övrigt så bryr sig inte Zacko om det och det är ju skönt både för honom och oss.

11 reaktioner till “Här är vädret helt ok”

 1. Hu vad du skrämdes…..trodde att ni skulle få oväder. Här snöade det precis +2 grader.
  Önskar er en skön Nyår och ett bra 2018. Hälsningar Ingrid och Rolle

  1. Så skönt att slippa snö.

   Hoppas ni också får en trevligt nyårshelg och ett gott nytt år.

 2. Det var ett jättebra citat du la in ovan!
  Visst är vårt gamla fosterland urspårat!
  Se bara hur det ser ut i Malmö,mord och
  våldtäkter var vecka…….Usch!

  Ha ett gott slut o gott nytt år…

  1. Det verkar som att vissa saker aldrig förändras.

   Önskar er också ett gott slut och gott nytt

 3. Lite kul, håller just nu på att lyssna på Landsförrädaren. Spännande.
  På hotellet vi bor över nyår kommer de att köra med laser vid midnatt. Det är ju bättre för de stackars djuren.

 4. Stackars Hubbe. Tycker så synd om honom och alla andra djur som mår mycket dåligt av allt skjutande.
  Önskar er också ett gott slut och Ett Mycket Gott Nytt År.

 5. Här smäller de redan o Hubbe blev rädd så vi vet vad vi har att vänta oss, gott att Zacko ej oroar sig så värst.
  Gott slut o sen Gott Nytt År

Kommentarer inaktiverade.