Mulet och ingen sol men inget regn heller

2017-11-25

När man vaknar på morgonen och hör att det på radion är ”Ring så spelar vi” då vet man att det är lördag. Så trevligt att lyssna på. På ställplatsen finns det bra wifi så vi lyssnar på P4 hela dygnet. Vi vill gärna ha ljud på alltid. Tystnaden tjuter i huvudet.

Det var ett stort helgrått molntäcke ute som täckte hela himlen och inte släppte igenom en enda liten solstråle. Inget regn eller blåst och 16 plus. Inte så illa ändå. Men så klart saknar vi solen.

När jag och Zacko går ut från ställplatsen så ställer vi oss utanför och tittar åt höger, vänster, rakt fram över gräsmattan. Sedan så bestämmer Zacko åt vilket håll det blir och så följer jag efter honom. I dag blev det åt höger och sedan så tar jag över och bestämmer (tror jag). Detta gäller på morgonen. Dom andra gångerna vi går ut så bestämmer han sig för att gå över gatan till gräsmattan. Där springer många hundar under dagen. Då vill han gå runt gräsmattan och några gator bort åt ena eller andra hållet och bara nosa runt. Jag följer bara efter.

Här promenerade vi förbi i morse. Gillar färgen runt fönstren.

Här är jag på väg att gå över bron och fotar mot husbilsparkeringen. Det var nog minst 35 husbilar här i dag. Vattnet ligger spegelblankt.

Det är en stor skillnad här när det är lördag för det är nästan ingen trafik alls på gatorna i stan. Där det annars sjuder av trafik så är det bara ett fåtal fordon som passerar.

Fortsatte vara mulet hela dagen men så länge det inte blåser eller regnar så tycker vi det är rätt så bra väder ändå. Solen kommer snart tillbaka.

”Coffin Road” var bra och spännande. Väldigt ovanlig handling men en bra början som väckte mitt intresse med en gång. Fina naturskildringar från Yttre Hebriderna där handlingen utspelas till största delen. Började sen på en bok av Malin Persson Giolito som heter ”Bara ett barn”. Rätt så obehaglig inledning med en grov barnmisshandel.

Som vanligt lyssnade vi på svensk radio och kollade på internet på kvällen. Vi trivs med det lugna och kravlösa livet här.