Körde en del mil i Tyskland i dag

2017-11-07

 Här sov vi gott i natt till ljudet av trafiken på motorvägen.

Helt ok när man bara ska äta och sova. Är ju inget väder att sitta ute i precis.

Här var det inga bra promenadvägar så jag gick fram och tillbaka några gånger.

Lite frostig dansk landbygd som håller på att tina i solen. Det var omkring nollan på morgonen men det hade varit minus under natten.

Vackra höstfärger.

Vi kom iväg strax efter nio och var framme i Rödby efter ca en timme. Det var inte mycket trafik så det rullade på utan problem. Visade biljetten och körde till anvisad fålla och parkerade. 10.45 avgick färjan och där var vi med. Det var inte många fordon med på denna överfart.

När vi kom till Tyskland så körde vi först till Bordershop för lite inköp. Det var otroligt jobbigt att ta sig fram där med en mycket bångstyrig kundvagn. Skönt att det var väldigt lite folk så det tog inte så lång stund ändå. Fast det inte var så mycket som jag skulle handla fick jag åka upp till översta våningen för där har dom plasttallrikarna som jag skulle köpa.

Sen så körde vi till Heiligenhafen och Lidl. Där gick det fort, bara lite som vi behövde komplettera.

Nu tyckte vi det var för att lyssna på en ljudbok. Började lyssna på en som heter ”Illdåd” skriven av Thomas Eriksson. Den verkar spännande och lite otäck. Så bra att lyssna när man lägger mil efter mil bakom sig. Tiden går fort då.

Fortsatte sedan söderut mot Lübeck. Här var det en del vägarbete så det gick lite långsamt ibland men det blev aldrig några långa stopp. En del trafik förstås. Tog sedan motorvägen mot Hamburg och här var det mycket tät trafik. Inga sinkande vägarbete utan det flöt på mycket bra. Kom förbi den stora staden utan problem och fortsatte söderut. Blev några stopp för lite mat och hundrastning.

Dagen började soligt och det var nästan lite varmt i solen. Under dagens körning kunde vi på ett ställe se att vi närmade oss ett stort molntäcke. Vi kom dit och det stora molnet la sig som ett stort grått täcke över oss. Det blev genast en del kallare.

Några mil norr om Hanover så stannade vi på en rastplats. Nu var det nog kört för idag och klockan hade nästan blivit halvfem.

Detta blev vår parkering för natten. Kom många fler tradare och här blev i stort sett fullt.

Det här matstället med liten affär finns på platsen. Jag gick dit och köpte Currywurst med pommes till oss. Smakade alldeles utmärkt. Skönt att slippa laga mat ibland.

Zacko höll noga koll på vart jag gick. Det är ju en av hans huvuduppgifter, att hålla koll på matte alltså.

I kväll är vi väldigt så trötta så det blir skönt att gå och lägga sig rätt så tidigt. Vill ju komma iväg i hyfsad tid i morgon också. Längtar till värmen.