Blandat höstväder

2017-10-12

Oj vad det regnade i natt. Plaskandet på taket var så högt och var i det närmaste helt öronbedövande. Strax efter åtta började det minska och efter ytterligare en stund så upphörde det. Temperaturen låg på 11 plus och det blåste inget.

Tog på regnplagg ändå men det kom inget mer regn när vi var ute på vår promenad.

I den lilla hamnen så ligger det fortfarande båtar.

Här i ett skyddat hörn blommar det så fint.

När jag hade gått över bron så bredde det vackra höstlandskapet med Viskan ut sig framför mig.

Solen tittade fram en stund på eftermiddagen och det kändes så positivt. Men det varade inte så länge. Det började blåsa en del och då kom molnen och skymde solen.

Det blev en del soffhäng på eftermiddagen och jag tittade faktiskt lite på tv. Hittade en gammal film som hette ”Mord och inga visor” från 1994 och den var riktigt mysig. Inte en massa blodiga mord utan mer som en pusseldeckare. Mobiltelefonerna var enorma och med långa antenner. Tydligen visas dessa filmer på eftermiddagarna på TV 4. Passade på att läsa lite när det var reklamavbrott.

Helt plötsligt var eftermiddagen slut och det var kväll.

Jag har börjat skriva en lista på vad vi behöver handla innan vi lämnar Sverige i slutet av oktober. Det är sånt som vi har svårt att klara oss utan och som vi inte hittar söderut eller som vi har svårt hitta. T ex rårörd lingonsylt, ansjovis, gammeldags makaroner, kaviar och Gevalia kaffe Intensivo och en hel del annat. En del finns i specialaffärer men då är det väldigt dyrt.

Vi blir nog kvar här i morgon också.