Avfrostning

Palmer, strand, hav och himmel. Det är en bild från Torremolinos.

Varierande molnighet, 17 – 20 plus och endast en svag vind. Gick runt på planen några varv. Skrattade åt en mås som satt på locket till en soptunna och drog med näbben i plasten som hängde ner utanför. Den ryckte och slet så locket hoppade till ibland. Såg roligt ut och den höll på länge. Men locket fick den inte av så länge han stod på det.

I dag var det dags igen för att frosta av frysen. Blir väldigt fort mycket is där bak. Tog en timme att få bort isen och torka tork. Efter ytterligare en timme var det tillräckligt kallt för att flyta in dom frysta varorna. Dom hade legat i kylskåpet under tiden. Passade på när det fanns plats i kylskåpet och bara lite i frysen.

Apropå ord så funderade jag på varför det heter 1 mås och flera måsar när det heter 1 gås och flera gäss. Finns faktiskt en historisk förklaring till detta. Men visst är det svenska språket rätt så ologiskt ibland men det kanske alla språk är?

I det lilla huset på bilden igår ska det bli grillar, en på varje sida. Blir säkert fint när det blir klart.

Stekte fläskfilé i strimlor tillsammans med burkchampinjoner och gjorde en god sås till det. Serverades med kokt ris och det blev lyckat.

Senast lästa bok.

”Våroffer” av Maria Richardsson var en mycket märklig historia utan minsta verklighetsförankring. Personerna verkar alla vara mer eller mindre störda på något sätt. Tyckte inte den var särskilt bra och knappast spännande. Tror inte jag läser fler i den serien.

Baksidestext:

Våroffer: En höggravid kvinna, Petra, försvinner. Fallet utreds när en död kropp hittas. Är det hon? Och har kroppen något  samband med den lilla flickan som precis har kommit bort i samma område? Martin får sin tillvaro krossad. Han är beredd att göra vad som helst för att den han älskar ska bli lycklig igen. Vad som helst. Våroffer är den första delen i kriminalserien om Lena Borell, kriminalinspektör på grova brott i Skövde, och hennes nye kollega Thomas Bergwall.

En liten söt vårbukett kan väl passa bra på en fredag.

2 reaktioner till “Avfrostning”

  1. Just det där med singular och plural hade vi en rolig kväll i vårat gäng när vi var i Italien då jag var sexton år gammal. Som detta med en smörgås borde det inte heta flera smörgäss. Okej vi var väl inte helt nyktra då men så kul vi hade.
    Roliga minnen du väcker idag.

    Ha det så bra!!!

    1. Visst är det med ord rätt så roligt.
      En smörgås och flera smörgäss. Finns historia bakom detta som är rätt så intressant.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *