Väldigt mycket oväsen idag

Det var populärt att fiska i Praia da Barra när vi var där 2016 i oktober. Ser ut som att killen har fångat en bläckfisk. Fanns nog även annat att dra upp ur vattnet.

2024-01-24

I dag var det en underbart solig och varm dag, 16 – 24 plus och endast en svag vind. Så klart det blev en del promenader under dagen i solen. Gäller att passa på. Dörren var öppen hela dagen trots att bygget höll på för fullt.

Det var en väldig fart här i dag från morgon till kväll. Uppehåll för siesta så klart. Kollar på grabbarna ibland och dom jobbar intensivt varje gång jag tittar dit. Det var många som var på bygget idag.

Själv gjorde vi bara det som vi brukar göra och det räckte så bra.

Det var ett flertal husbilar som körde iväg under förmiddagen. Båda svenskarna och även vår närmsta granne så nu blev det fritt igen. Kom hit ett fåtal på eftermiddagen så nu är det gott om plats här.

Fortsatt resa år 2000.

Stannade två nätter till på den campingen. Gick runt en del och tittade lite. Sedan körde vi norrut mot Österrike som vi passerade igenom. Så väntade Tyskland och vi valde en del mindre vägar för att stanna till i några mindre byar för att övernatta och att handla lite.

Vi tog oss upp till den danska gränsen vid Flensburg. Hittade en parkeringsplats och gick en sväng på stan för att äta och lite. En väldigt trevlig stad med mycket att titta på.

När vi kom till gränsen så var det sträng kontroll av alla fordon. Vi skulle visa våra pass och polisen gick in i husbilen och kollade så att ingen gömde sig där. Personbilarna blev också noggrant undersökta. Den danska polisen upplyste oss om att yngsta flickan pass inte var giltigt längre. Det hade vi inte kollat och det kom som en blixt från en klar himmel. Men det blev inga böter sa polisen, bättre ni åker hem och förnyar hennes pass. Vi drog en suck av lättnad.

Resan genom Danmark gick bra och det var fint att broa. Nu var Öresundsbron klar den öppnade 1 juli 2000. När vi kom till Malmö körde vi till en campingplats och checkade in. Tänkte stanna ett par nätter.

Dagen efter tog vi bussen in till centrum i den stad jag hade växt upp i. Den var sig lik tyckte jag. Tillbringade några trevliga timmar där och strosade runt. I Malmö fanns det en Butterick’s (ligger kvar på samma ställe) till flickornas stora förtjusning. Dom köpte några fåniga skämtprylar och hade jättekul.

Det blev sedan dag att köra tillbaka till Viskafors och vara där några dagar innan vi skulle återlämna dom i Ljusne.

Detta arrangemang tycker jag är mycket fint, skulle faktiskt själv vilja ha det.

2 reaktioner till “Väldigt mycket oväsen idag”

  1. Kommer ihåg när Öresundsbron invigdes. Jag och en väninna såg hela öppningen på tv och eftersom hon hade en fästman som var bodygard till danska drottningen spanade vi som tusan på tv.
    Sedan den öppnades har Sverige blivit mer öppet på både gott och ont.

    Ha det så bra!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *