Måndag igen

En underbart belägen servering som verkligen är strandnära. Nästan säker på att den finns i Armação del Pera.

2024-01-22

Det var en solig morgon och inte så kallt, 14 plus och ingen vind så det behövdes inga vantar tyckte jag. Solen värmde så skönt när jag gick en sväng.

Tyvärr kom det hit ett stort molntäcke och placerade sig här och så blev det lite svalare än vad det hade varit innan för då hade det hunnit stiga till19 grader.

Dom var och jobbade lite på bygget i dag men det var inget oväsen. Dom var inne i huset och höll på med något.

Mitt på dagen idag var det bara 7 husbilar här. Närmsta grannen hade också kört så nu fick vi fri utsikt över planen. Känns mycket ljusare och luftigare vilket det också är. Som vanligt var det några några som åkte och andra som kom hit och på kvällen var det 9 ekipage här.

Åt rester från igår, det var ovanlig stora kycklingben. Lika gott idag.

Fortsatt resa år 2000.

Min lilla plan var att vi skulle göra ett besök i Venedig. Blev inga betalvägar utan vanlig väg och en del motorväg. Vid ett tillfälle när vi skulle köra ut på en motorväg blev vi lite trängda och korsade då en heldragen linje. En mycket kort stund senare blev vi stoppade av två motorcykelpoliser, en man och en kvinna. Vi fattade ingenting. En av dom hämtade en tjock bok där dom visade oss på engelska vad vi hade gjort för fel. Ok, det hade vi gjort för att vi var tvungna till det. Ingen mening att protestera. Poliserna pratade en stund med varandra. Fick frågan om hur länge vi hade varit här och den ena kunde lite engelska så vi svarade drygt en vecka. Nästa fråga blev vart vi var på och svaret blev Venedig. Hur länge tänker ni bli kvar i Italien. Svar blev ungefär 2 veckor. Dom pratade med varandra en stund till. Gick tillbaka med den tjocka boken och sa sedan att vi kunde köra vidare och önskade oss en trevlig tid här. Lättade och glada fortsatte vi färden. Såg jämt bilar som korsade heldragna linjer och ingen brydde sig.

Vi körde ut på landtungan Lido de Jesolo för att hitta en camping med en ledig plats. Finns väldigt många campingar här. Stanna vid den första vi kom till och där var det fullt. Fortsatte och frågade på många platser och det var fullt överallt. Började nästan ge upp men jag är ju en väldigt envis typ. Sa till mina medresenärer att om ni ser mig komma skuttande som en liten glad kanin så har jag hittat en ledig plats. Efter flera förfrågningar hitta jag en camping med lediga platser. Så jag kom tillbaka med ett fåtal glada skutt och så körde vi in och parkerade på en tilldelad plats. Detta var en camping med rätt så låg standard men vem brydde sig sent på eftermiddagen. Vi installerade oss och jag fixade till lite mat till oss. Satt ute i den varma sammetslena italienska kvällen och åt.

Nästa dag skulle vi gå till båten som skulle ta oss till Venedig. Det var bara en kort sträcka att gå och vi tänkte starta rätt så tidigt. Besöket i Venedig tar jag i morgon.

Det är ju bra att man kan välja själv. Jag väljer det sistnämnda.

2 reaktioner till “Måndag igen”

  1. Vi stod också på Lido del sol ett år men hade som tur var förbokat plats på campingen då vi fått det rådet.
    Inte den bästa campingen när man har två stora hundar med sig, men det var ju Venedig som lockade. Vår granne var en venedigbo som flydde staden och turisterna på sommaren.

    Ha det så bra!!!

    1. Vi stod på en absolut dålig camping men den dög för oss då. Den hade 2 stjärnor tror jag. Men det var det som vi hittade då.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *